Бившият юношески национал на Нигерия - Олусегун Олакунле е подписал

...
Бившият юношески национал на Нигерия - Олусегун Олакунле е подписал
Коментари Харесай

Нигериец подписа с Ботев , но ще играе под наем във ФК Краснодар

Бившият младежки национал на Нигерия - Олусегун Олакунле е подписал двегодишен контракт с Ботев (Пловдив).

До момента 19-годишният нападател беше част от датския Фремад Амагер. Самият Олакунле разгласи за прехвърлянето си пред Нигерийската новинарска организация и разкри, че до края на годината ще играе чартърен в съветския Краснодар. След това ще би трябвало да получи работна виза за България, с цел да се причисли към " канарчетата ".

" Това е огромна крачка за мен, нанагорнище на ново равнище. Надявам се на по-бърза акомодация към по-високото ниво на европейския футбол ", разяснява младият нигериец.

Олакунле е част от националния тим на Нигерия до 17 година по време на международното състезание в тази възрастова група в Бразилия през 2019 година Той даже бележи гол против Нидерландия на осминафиналите, само че отборът му отпада след загуба с 1:3. По време на въпросното международно състезание Олусегун Олакунле е част от нигерийския АБС, а на 1 юни 2020 година минава в съветския Виста, който също е благосъстоятелност на Антон Зингаревич.

Три месеца по-късно следва трансфер във Фремад Амагер, където съветският паралия също е главен акционер. В датския отбор изиграва 34 мача и вкарва девет гола във всички шампионати през предишния сезон. От началото на сегашния шампионат е взел присъединяване в три мача на Фремад, само че не се е разписал.
 Тодор Неделев титуляр непредпазливо против Левски
Тодор Неделев титуляр непредпазливо против Левски

Всичко зависи от бразилеца Маркиньос
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР