Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе е откаран в много тежко

...
Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе е откаран в много тежко
Коментари Харесай

Бившият премиер на Япония Абе е тежко ранен след стрелба

Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе е откаран в доста тежко положение в болница през днешния ден, откакто беше прострелян по време на предизборно мероприятие в град Нара, оповестяват локални медии.

Националният ефирен оператор NHK заяви, че мъж на към 40 години е бил задържан за опит за ликвидиране и от него е било иззето оръжие, като се базира на полицейски източници.

Бившият водач е произнасял тирада на мероприятие преди изборите за горна камара на Народното събрание в неделя, когато се е чули изстрели, оповестиха NHK и осведомителната организация Kyodo.

" Той изнасяше тирада и един мъж пристигна откъм гърба ", споделя млада жена на мястото на случая пред NHK.

" Първият изстрел прозвуча като пиратка. Той не падна и се чу вторият - той беше по мощен, видяхме искра и пушек ", добави тя.

" След втория изстрел хората го наобиколиха и му направиха сърдечен масаж ", добави свидетелката.

67-годишният Абе е примрял и е кървял щедро от врата, заяви източник от неговата ръководеща Либерално-демократическа партия пред осведомителната организация " Джиджи ".

Нито ЛДП, нито локалната полиция съумяха да потвърдят незабавно известията.

NHK и Kyodo оповестиха, че Абе е бил откаран в болница и наподобява е получил сърдечен арест - термин, употребен в Япония, при липса на витални индикатори и нормално предшества формалното засвидетелствуване на гибелта от правосъден доктор.

Няколко медии оповестиха, че Абе наподобява е бил прострелян откъм гърба, евентуално с пушка.

Правителството заяви, че след случая е образувана работна група и се чака скоро да има публично известие от държавен представител.

Абе - най-дългогодишният министър-председател на Япония, заемаше поста през 2006 година за една година и още веднъж от 2012 година до 2020 година, когато беше заставен да се отдръпна заради съществени здравословни проблеми, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР