Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че очаква

...
Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че очаква
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС

Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че чака идните парламентарни избори да са нечестни поради общата работа на ръководещата партия и Движение за права и свободи по места. Той твърди, че преливане на гласове е имало още преди локалните избори през 2019 година
"Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш Движение за права и свободи ", сподели Цветанов пред Би Ти Ви и изрази удивление от пасивността на Цвета Караянчева и Даниела Дариткова, които по думите му са го молили да се противодейства на процесите в техните изборни региони - Кърджали и Смолян.
На въпрос за какво, до момента в който е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни операции, а в този момент го прави, Цветанов отговори: "2019 година и това, което се направи като очевидна сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи на локалните избори. На доста от местата имаше преливане от гласове, в този момент също има сходни индикации. В Ботевград, да вземем за пример. Тези, които преди са работили са Движение за права и свободи, в този момент са декларирали, че ще работят за ГЕРБ ".
Цветанов разкри и съответни сделки сред двете партии от 2018 година
"През месец май 2018 година имаше диалози и Мустафа Карадайъ ми поставяше ултимативни решения. Той беше сложил тези условия и на тогавашния министър на земеделието Румен Порожанов със глобата на Бойко Борисов. Аз не се съгласих, разбрах за тази сделка сред Борисов и Доган 2017 година, след парламентарните избори ", сподели Цветанов. Той разясни, че става дума за назначения в горските стопанства. Те и земеделието е трябвало да са на послушание на Движение за права и свободи. "Борисов сподели, че няма такова нещо, само че индикациите бяха в напълно друга посока " сподели Цветанов.
Друг образец, който Цветанов даде, е във връзка със стопанисването на Ягодинската пещера. "Обадиха ми се сътрудниците от Смолянска област, община Борино, родното място на Карадайъ. Там е доста проблематично, Движение за права и свободи желаеха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и стартира процедура по прекачване на сдружението към община Борино. Хората питаха за какво се прави. Имаше една облага от 70 хиляди лева, трябваше да бъде прибрана. Мустафа Карадайъ беше разговарял с Борисов, Борисов с Нанков, и Нанков наредил на регионалния шеф да трансферира Ягодинската пещера ", сподели някогашният зам.-председател на ГЕРБ.
Цветанов изясни, че се е срещал с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че единствено при осъществяване на служебните си отговорности и отхвърли да е участвал на негов рожден ден, а данни за това в архивите на Министерство на вътрешните работи са били дописвани с името на Пеевски.
Според Цветан Цветанов неговата партия "Републиканци за България " ще има сред 350 - 400 хиляди гласа на идните избори, а коалиция с ГЕРБ е невъзможна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР