Бившият водещ от Fox News Тъкър Карлсън се оказа на

...
Бившият водещ от Fox News Тъкър Карлсън се оказа на
Коментари Харесай

Уволненият от Fox News Тъкър Карлсън се озова в Москва за интервю с Путин

Бившият водещ от Fox News Тъкър Карлсън се оказа на изненадващо посещаване в Русия.

Карлсън беше засечен в Москва, а фотоси от появяването му бяха публикувани от Telegram-канала Mash (смятан за непосредствен до службите за сигурност на Русия). Малко по-късно той беше сниман да беседва и с публицист от вестник " Известия " в лобито на хотел в Москва.

Според информацията, Карлсън е дошъл още на 1 февруари, като главната цел на пътуването му е опит да направи изявление с президента Владимир Путин.

Самият американски публицист не отхвърля тези данни, като на въпрос ще беседва с Путин, дава отговор с " Ще забележим " пред РЕН-ТВ.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че все още в проектите на съветския държавен глава не участвало изявление с чуждестраннимедии. Той също не отхвърли изрично опцията за диалог на Путин с Карлсън.

Появата на извънредно консервативния водещ в Русия предизвика много звук в локалната медийна среда.

Един от най-отявлените ТВ пропагандисти Владимир Соловьов, който е и ръководител на Съюза на публицистите в Русия, разгласи, че организацията подготвена да одобри Карлсън за собствен член, в случай че той постоянно си заплаща членския импорт и " съблюдава етичния кодекс на съветския публицист ".

Бившият основен редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов стартира версия, че Тъкър Карлсън може да е дошъл в Русия, с цел да съобщи на Путин обръщение от Доналд Тръмп.

Тъкър Карлсън беше един от най-рейтинговите водещи на Fox News както по време на мандата на Тръмп, по този начин и след него, само че беше уволнен безславно през април 2023.

Това се случи, откакто медията беше принудена да заплати съвсем 790 млн. $ поради клеветническата акция против Dominion Voting Systems и изказванията за подправяне на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година

Данните по делото, в които се включваше и вътрешна връзка сред Карлсън и екипа на Fox, посочваха, че той е бил наясно с несъстоятелността на изказванията за замяна на изборния резултат - и все пак е продължавал да ги поддържа в ефир.

Оттогава Карлсън води свое предаване през Twitter, само че не може да повтори мащаба на въздействието, което в миналото имаше. Сред събеседниците му въпреки всичко имаше хора като новия президент на Аржентина Хавиер Милей и премиера на Унгария Виктор Орбан - водачи, които Доналд Тръмп намерено поддържа.

През есента на 2023 той стартира да събира вложения за основаване на нова медийна компания тъкмо преди новите избори.

Част от рекламната му тактика се оказа изявление с Кевин Спейси (като персонажа му от House of Cards), излъчено към Нова година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР