Бившият водач в тенис-ранглистата при мъжете Анди Мъри (Великобритания) победи

...
Бившият водач в тенис-ранглистата при мъжете Анди Мъри (Великобритания) победи
Коментари Харесай

Анди Мъри бие след два часа и половина игра в Синисинати

Бившият лидер в тенис-ранглистата при мъжете Анди Мъри (Великобритания) победи Фрасис Тиафо със 7:6 (8:6), 3:6, 6:1 и се класира за втория кръг на шампионата Уестърн Саудърн Оупън. И двамата противници влязоха в шампионата с уайлд-карт. С този шампионат се възобнови тениса при мъжете, спрян поради пандемията от ковид през март.

Мъри, който не беше играл от предишния ноември за Купа Дейвис и пропусна старта на сезон 2020 поради контузия в таза, ще играе в идващия кръг против германеца Александър Зверев.

В първата си среща въобще против американеца Тиафо двукратният първенец от Синсинати се наложи да избавя сет-пойнт в тайбрека на първата част, а също по този начин да се бори два часа и 28 минути, с цел да се оправи с номер 81 в ранглистата на АТР.
Самият Тиафо пък се върна на корта след прекаран COVID-19 и направи 46 непредидвикани неточности в мача, а в третата част безусловно се съобщи след два осъществени пробива от страна на Мъри. Победата през днешния ден е и първа за него от девет месеца насам.

" Определено това не е типичната тенис-атмосфера и всяка среща е с повече непредсказуем детайл. Знам, че е факсимиле, само че желая публиката да се върне, тъй като тишината на корта не е моето място да играя ", съобщи Мъри, който след края на мача с Тиафо направи привет с допиране на китките, а не типичното здрависване.
Канадско трио продължава напред. Първите, които се класираха, бяха Феликс Оже-Алиасим и Милош Раонич. Двамата скачат във втория кръг, откакто отстраниха с по два сета Николоз Басилашвили и Сам Куери. Оже-Алиасим завоюва с 6:4, 6:1, а Раонич се оправи с 6:4, 6:4. След тях пристигна ред и на Денис Шаповалов, който пък спря хърватския деец Марин Чилич с 6:3, 6:3.

Борна Чорич се възползва от отказването на Беноа Пер поради контузия и във втория кръг ще излезе против почивалия Давид Гофен. Филип Крайнович (Сърбия) в профил квалификанта Салваторе Карузо (Италия) със 7:5, 6:4 и ще играе по-нататък против номер 2 в схемата Доминик Тийм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР