Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс коментира обвиненията срещу бившия

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс коментира обвиненията срещу бившия
Коментари Харесай

Майк Пенс: На 6 януари Тръмп поиска от мен да избера между него и конституцията

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс разяснява обвиняванията против някогашния президент Доналд Тръмп, свързани с опит за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година, заяви " Си Ен Ен ".


" Нашата страна е по-важна от един човек. Нашата конституция е по-важна от кариерата на който и да било ", сподели той и добави: " На 6 януари, 2021 година Тръмп изиска от мен да избера сред него и конституцията. Избрах Конституцията и постоянно ще го направя. "

" Днешният обвинителен акт служи като значимо увещание: всеки, който слага себе си над Конституцията, в никакъв случай не би трябвало да бъде президент на Съединените щати ", съобщи Пенс.

В обвинителния акт от 45 страници Тръмп е упрекнат в скрит план за машинация на Съединени американски щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане.

Смята се, че Тръмп е опитал да убеди Пенс да не извършва конституционно избраната му роля по отношение на резултатите от изборите, както и подстрекателство на протестите в Капитолия на 6 януари.

През юни Пенс публично разгласи кандидатурата си за президентската номинация на Републиканската партия през 2024 година, отправяйки предизвикателство към Тръмп.

" Като ваш президент няма да отстъпя и сантиметър в отбрана на Америка, нашия народ или нашите полезности и ви давам обещание: Ще го направя по метод, подобаващ на клетвата ми към Конституцията и на характера и достолепието на американския народ ", акцентира Пенс в изказването си. " Ще възстановим прага на честност и цивилизованост в публичния живот, с цел да можем да предложим действителни решения на провокациите, които тормозят нашата нация. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР