Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън спечели първичните избори за

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън спечели първичните избори за
Коментари Харесай

Джо Байдън спечели първичните избори в щата Хавай

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън завоюва първичните избори за президентската кандидатура на Демократическата партия в щата Хавай, които бяха отсрочени с повече от месец поради ковид, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.
Байдън победи сенатора от Върмонт Бърни Сандърс с 63% против 37%. Той си обезпечи гласовете на 16 от делегатите на щата, а Сандърс - осем. Байдън към този момент разполага с поддръжката на общо 1566 делегати за националната партийна конференция от 17 до 20 август в Милуоки, щата Уисконсин, съгласно изчисленията на Асошиейтед прес. Той се нуждае от 1991 делегати, с цел да завоюва номинацията на първи тур - предел, който се чака да преодолее през юни.
Общо 35 044 гласоподаватели гласоподаваха на първичния избор, проведен от Демократическата партия в Хавай. Всички бюлетини бяха пуснати по пощата. Първоначално партията планираше да провежда изборите на 4 април, като очакваше част от гласоподавателите да гласоподават персонално в 20 секции в щата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР