Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков твърди, че

...
Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков твърди, че
Коментари Харесай

Йордан Лечков пред БНТ: От 34 годони футболът е захвърлен на бунището

Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков твърди, че до момента в който държавното управление не уточни като приоритет развиването на спорта, той мъчно ще просперира.

Бившият кмет на Сливен насърчи страната да помогне за развиването на спорта у нас.

" 24 години се занимавам с футбол, къде сполучливо, къде не. Държавата в случай че не се ангажира, няма по какъв начин да имаме сполучлив народен тим. Школите изнемогват. Всички хора, които се занимаваме с футбол сме мазохисти. От 34 години футболът е пренебрегнат на бунището. Това трябваше да се дебатира на Конгреса. Трябваше 500 индивида да се обърнем към страната и да заявим претенции. Държавата липсва във футбола, а родителите нямат благоприятни условия. ", показа той в изявление за Българска национална телевизия.

Бившият футболен национал насърчи Георги Иванов да потърси обединяване за положителното на футбола в България.

" Хората, които ръководят българския футбол би трябвало да имат административен опит. Георги Иванов се докосна до системата преди да бъде определен за президент. Трябва да има обединяване, само че в България имаме прекомерно огромно его. Всички, които милеят за футбола, би трябвало да упражнят напън над страната. Нямат значение президентите на федерациите, в случай че не бъде приоритизиран спорта. Футболът е подценяван от политиците. Пожелавам на Георги Иванов да надгражда и да откри верния път към другите му сътрудници.

Йордан Лечков има вяра, че екипът на Димитър Бербатов има с какво да помогне за развиването на българския футбол, стига първо да натрупа нужния опит.

" Нека съдим хората от Изпълкома по делата им. Нека да им дадем време. Изпълкомът взима решенията, само че Борислав Михайлов бе комфортният провинен. Хората от екипа на Димитър Бербатов би трябвало първо да поработят на клубно равнище. Няма по какъв начин да желаеме съвет от хора, които не са работили във футбола. Няма по какъв начин, в случай че не си тръгнал от първото ходило. Всеки е добре пристигнал, само че дано поработи изначало. Аз се възпирам да давам препоръки ", добави той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР