Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който служи вярно на Доналд Тръмп,

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който служи вярно на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент Майк Пенс официално предизвика Тръмп за изборите догодина

Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който служи правилно на Доналд Тръмп, само че се обърна против него след офанзивата през 2021 година против Капитолия, публично провокира тогавашния си началник за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединени американски щати, съобщи " Ройтерс ".

" Вярвам в американския народ и имам вяра, че Бог към момента не е завършил с Америка. Заедно можем да върнем тази страна назад и най-хубавите дни за най-великата нация на Земята занапред предстоят! ", съобщи той в обява в " Туитър ", съпътстваща видеоклип от акцията.

" Винаги ще се гордея с напредъка, който постигнахме дружно за по-силна и по-просперираща Америка ", сподели Пенс в предизборното видео, критикувайки сегашния президент демократ Джо Байдън, само че без да посочва Тръмп по име.
Изключително рядко е вицепрезидент да се кандидатира против президент, на който е служил, и това се е случвало единствено няколко пъти в историята на Съединени американски щати. Проучване на " Ройтерс " / " Ипсос " през май сподели, че Пенс влиза в републиканските първоначални избори за президент с поддръжка от едвам 5% и изоставайки от Тръмп с 44 пункта.

Пенс, който навършва 64 години в сряда, ще се изправи против Тръмп и минимум 10 други претенденти на републиканците в конкуренция, която всъщност е единствено сред двама души - Тръмп и губернатора на Флорида

Пенс ще означи началото на акцията си със събитие по-късно в сряда покрай Де Мойн, столицата на Айова. пред Федералната изборна комисия в понеделник.

Пенс, закостенял християнин, ще концентрира огромна част от акцията си върху Айова, където има забележителен брой гласоподаватели евангелисти измежду републиканския електорат. Той се надява, че мощно показване в щата ще му даде подтик.

По време на бурните четири години на Тръмп в Белия дом Пенс неведнъж го защитаваше през голям брой кавги.

Той обаче си навлече гнева на Тръмп и поддръжниците му, когато отхвърли да спре удостоверяването на успеха на демократа Джо Байдън над Тръмп на изборите през 2020 година

Пенс съобщи, че няма конституционни пълномощия да се меси в изборните резултати. Поддръжниците на Тръмп нахлуха в Капитолия по време на процеса на узаконяване на 6 януари 2021 година, принуждавайки Пенс, законодателите и личния състав да избягат на безвредно място.

" Нямах право да обърна изборите и неговите безразсъдни думи заплашиха фамилията ми и всички в Капитолия оня ден и знам, че историята ще държи виновен Доналд Тръмп ",.

В туитове по време на одобряването Тръмп го упрекна в безволие, а някои скандираха той да бъде обесен.
Много от твърдите поддръжници на Тръмп считат отхвърли на Пенс да анулира изборния резултат за изменничество, което евентуално усложнява пътя му към номинацията. Пенс, който е бил губернатор на Индиана и някогашен конгресмен, към момента прегръща доста от политиките на Тръмп, до момента в който се показва като постоянна и насочена към консенсус опция.

Успехът на акцията му ще зависи от това дали може да притегли задоволително поддръжници на политиката на Тръмп, които са отблъснати от реториката и държанието на някогашния президент.

Във видеото си Пенс посочи инфлацията, имиграцията и риска от криза. Той също по този начин сподели на фона на изображения на водачите на Русия и Китай, че " враговете на свободата маршируват по света ".

" Още по-лошо, безконечните американски полезности са подложени на офанзива както в никакъв случай до момента ", добави той.

Пенс не загатна тематиката за аборта, само че акцентира напъните " да се даде на Америка ново начало за живот ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР