Бившият вицепремиер по управление на европейските средства в служебните кабинети

...
Бившият вицепремиер по управление на европейските средства в служебните кабинети
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: България ще загуби пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Бившият вицепремиер по ръководство на европейските средства в служебните кабинети на Гълъб Донев Атанас Пеканов предвижда, че страната ни ще загуби средства по Плана за възобновяване и резистентност.

Страната ни чака второто заплащане по проекта в размер на 1,4 милиарда лева Според Пеканов, обаче, то ще се забави, тъй като не са приключени всички контрактувани ограничения.

" Ако второто заплащане въобще пристигна тази година, чакам да загубим сред 150 млн. и 350 млн., тъй като не всички ограничения са приключени, а някои от другите ограничения по метода, по който са направени, не са както са контрактувани с Европейска комисия ", съобщи Пеканов.

Като образец за незавършени ограничения той уточни Пътната карта по декарбонизация и закона за сигналите против корупция.

" Не сме изпълнили 8 от 10 ограничения, което значи загуба за тази година. Не чакам тази година да получим цялата сума, в случай че изобщо я получим, тъй като доста малко време остава към този момент ", уточни той пред Българска национална телевизия.

Според Атанас Пеканов, в случай че има закъснение по ПВУ, ще има риск и за бюджетния недостиг.

Той предвижда, че няма да има предварителни парламентарни избори, а идващите ще са европейските.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР