Бившият вицепремиер Николай Василев коментира за пореден път Бюджет 2024

...
Бившият вицепремиер Николай Василев коментира за пореден път Бюджет 2024
Коментари Харесай

Николай Василев: 20% ДДС за всички!

Бившият вицепремиер Николай Василев разяснява за следващ път Бюджет 2024 и отпрви някои рецензии, както и оферти.

„ Реформи от дълго време няма в страната, в този момент с този бюджет изрично няма да има. Бюджетът е левичарски, популистки, държавно-комунистически.

Той е разточителен, с големи задължения и нулеви промени.

Вървим в посока държавен комунизъм, а не рационализация ”. Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

" Аз съм за елементарна и красива данъчна система с единна ставка на Данък добавена стойност - 20%.

Против съм изключения за обособените сектори. Международният туризъм е единственото изключение, което поддържам ", сподели още някогашният министър на стопанската система.

" Всякакви ту напред, ту обратно, скапват простотата и хубостта на данъчната ни система. Големи компании няма да са толкоз щастливи да влагат в България, колкото преди. Когато компанииите заплащат по-висок налог, печелят по-малко и са по-малко подтиквани да вършат бизнес в България ", добави той. 

Василев уточни, че е позитивно впечатлен, че държавното управление приказва за вложения.

" От повече от 10, може би 15 години за пръв път слушам някой най-малко да спомене думата " вложения ". Чужди вложения съвсем няма въобще след 2009 година Правилният метод за нарастване на приходите е повече бизнес вложения, стимулиране на износа, по-добро обучение, нововъведения, входящ туризъм ", разяснява икономистът. 

По мотив рекордния бюджет, обособен за просвета, той разяснява:

" Това са трошички. Много сме положителни в упражнението " харчене ".

„ Държавните разноски трябваше да бъдат с 6-8 милиарда лв. по-малко, само че философията на сегашните ръководещи е популистка, левичарска. Ако 100 година ръководят, ще имаме 100 година огромен недостиг и голям дълг ”, съобщи Василев. „ Едно семейство, в случай че вземе преди Коледа огромни заеми, с цел да се усеща прелестно за 5 дни, след Нова година ще му дойдат огромните сметки и лихви ”, даде образец Василев.

Василев насочи рецензия към това, че държавната администрация продължава да се усилва, а популацията да понижава. Според него, това изрично би трябвало да бъде променено.

Държавните задължения ще отидат за обществени разноски, счита той. „ Взехме парите по Плана за възобновяване, не съм чул един пирон да е забит, само че парите отидоха за обществени разноски. Няма държавно управление, което да се сеща, че имаме демографска рецесия, нищо не се прави по въпроса ”, сподели Василев. Той посочи, че страната ни няма задоволително положителни условия, при които младежите да се заселват трайно, да основават и отглеждат децата си в България, съобщи някогашният министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР