Бившият вицепремиер на България и лидерът на ВМРО коментира тази

...
Бившият вицепремиер на България и лидерът на ВМРО коментира тази
Коментари Харесай

Каракачанов: Политическият кабинет на МО бърза преди ротацията със сделка за 400 млн. лева

Бившият вицепремиер на България и водачът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява тази договорка и дейностите на политическия кабинет на Министерство на защитата. 

Защо бързат да приключат и да подпишат контракт с една френска компания преди ротацията, попита Каракачанов.

" Тези рецензии не са същинската причина. Първо Тагарев с дейностите и изявленията си вреди на цялата сглобка - на ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ ", разяснява Каракачанов.

Според него, военният министър нанася " чисто имиджови вредите ".

" 70 - 80 % от българите не утвърждават неговите чуждопоклонически изявления. Унизително е български министър да го оцени различен непознат министър. Денков му подарява меча на хан Кубрат и не съумя да му изясни, какво му подарява, че там е гробът на хан Кубрат. Зеленски в безпардонен жанр съобщи, че не му трябват меча на хан Кубрат, а българското Противовъздушна отбрана ", разяснява Каракачанов.

И добави: " Има една друга причина и националните медии мълчат. След глупавата договорка за " Страйкър Драгун " тече друга за радари за 400 млн. лева Тихомълком МО прави по този начин, че дисквалифицира компанията преди всичко и пробутва една френска. На второ място, забележете, е американската, с която има контракт за 16 изтребителя Ф16. "

" Не е значимо кой от кого е отчаян в сглобката, а от това, че МО бърза да завърши договорката, да подпише контракта за 400 млн. лева преди ротацията. Явно ГЕРБ и Движение за права и свободи не са удовлетворени, че печели френската компания. Проблемът не е дали ще е френска, американска, италианска компания, а че министърът на защитата и политическият кабинет на МО не се интересуват от финансовите ползи на България, а от нещо друго ", сподели някогашният вицепремиер в третия кабинет " Борисов ".

Той е безапелационен, че политическият кабинет на МО не е спазила процедура и вместо да се договорят за понижаване на цената на договорката, те бързат да подпишат. А може да се спестят 50 млн. лева от тази договорка, може да отидат отново за армията, а " не да ги даваш на различен ". За 3 години единствено един път са индексирани заплатите в армията и имало потребност от обувки, сподели Каракачанов.

" Някой бърза да намаже филията - политическия кабинет, преди да е станала ротацията ", предизвести той. И изясни, че БТР-ите няма по какъв начин да заминат за Украйна, тъй като първо би трябвало да се ремонтират, второ те не са на МО, а на Министерство на вътрешните работи и трето, че са за полицейско осъществяване и не са за фронта.

Явно гръмна абсурдът и от Движение за права и свободи и ГЕРБ, не им е комфортно да назоват казуса и употребяват БТР-ите, сподели Каракачанов.

Той разяснява и идната ротация и показа мнението си, че " Борисов е прав ".

" Това, което назовават некоалиция, си е коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Той е прав, че за 9 месеца тези от ПП-ДБ са неуравновесени хора, вършат си селфита и пиар и натрупат негатив върху съдружните сътрудници ", изясни Каракачанов.

И изясни, че " преди 2 седмици се скараха за съглашение за 50:50 за регулаторните комисии и Висш съдебен съвет ". " В момента те са доминирани от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Тука е разковничето, те ГЕРБ и Движение за права и свободи не са научили изваждане, а ПП-ДБ желаят разделяне ", сподели Каракачанов.

ГЕРБ имат интерес от избори, тъй като ПП-ДБ са в най-ниска точка на рейтинга си. Движение за права и свободи ще си вземат своето. ГЕРБ отново ще са първи, макар спада на рейтинга, предвижда резултатите от възможни предварителни избори Каракачанов.

Мнението му за войната в Украйна е, че НАТО няма да се намеси.

" Войната в Украйна, в Близкия изток, в Червено море, Тайван и Китай това разконцентрира финансовия и боен капацитет на Съединени американски щати и те ще се пробват да затварят проблемите. Конгресът на Съединени американски щати трети месец не отпуска парите за военна помощ за Украйна ", разяснява Каракачанов и подлага на критика изказването на Денков за сключване на двустранно съглашение.

" Тези, които ръководят България са откровени лъжци. Ще има заменени на министри, едвам покажат, че вършат нещо - " пременил се Илия отново в тия ". Философията на тази сглобка е сбъркана. Тя се води извън ", съобщи Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР