Бившият висш помощник на Тръмп Марк Медоус иска спиране на съдебна заповед за водене на наказателно дело в съда на окръг Фултън

...
Бившият началник на кабинета на Тръмп в Белия дом Марк
Коментари Харесай

Бившият началник на кабинета на Тръмп в Белия дом Марк Медоус поиска от съдия в понеделник да спре изпълнението на заповед, отхвърляща опита му да премахне наказателното си дело федерален съд.

САЩ Окръжният съдия Стив Джоунс в Атланта в петък постанови, че Медоус „не е изпълнил дори „доста ниския“ праг“ за промяна на юрисдикцията. Медоус е сред 19 души, включително бившия президент Доналд Тръмп, които се признаха за невинни по обвиненията, че са участвали в „престъпно начинание“ около опитите им да осуетят президентските избори през 2020 г., след като Тръмп загуби.

On В понеделник Медоус поиска в съда Джоунс да издаде спиране на заповедта. Медоус казва, че ще поиска ускорено обжалване, но иска да предотврати отдалечаването на делото твърде далеч, докато обжалването продължава.

Тръмп, Медоус и 17 други. Те бяха обвинени на 15 август в широкообхватно обвинение съгласно закона за борба с рекета на Грузия.

Медоус е описан в обвинителния акт като посредник между Тръмп и други, участващи в координирането на стратегията на неговия екип за оспорване на изборите и „разрушаване и забавяне на съвместната сесия на Конгреса на 6 януари 2021 г.“.

Медоус твърди в съдебните документи, че е изпълнявал ролята си на началник на кабинета на Тръмп и тъй като по това време е бил федерален служител, обвиненията срещу него трябва да бъдат изслушани във федералния съд.

Тръмп посочи, че обмисля да поиска процесът срещу него да бъде преместен във федералния съд и няколко други обвиняеми вече са отправили искането.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР