Бившият вече изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов

...
Бившият вече изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов
Коментари Харесай

Корнелия Нинова и бившият шеф на ВМЗ са водили завода към фалит

Бившият към този момент изпълнителен шеф на ВМЗ – Сопот Иван Иванов и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова са водили военния цех към банкрут. Това оповестиха за ПИК представители на синдикатите. Според тях поради другарите са пропуснати изгоди в размер на над 100 млн. лева за последните 2 месеца от ВМЗ. За задачата прокуратурата би трябвало да проверява бездействието им.

Иван Иванов се оказва незапознат да заема длъжността, тъй като не схваща от индустриалната активност на завода. Той няма нищо общо с военно-промишления комплекс на страната. Даже през вчерашния ден си разреши да разяснява, че служебното държавното управление си надвишава пълномощията. Иванов става комичен, тъй като не е правист и не е способен по конституционно право. Къде му е компетентността да приканва към антиконституционни дейности и да оспорва ролята на институциите. В качеството си на какъв другарят Иванов се изрича срещу конституционния ред и институтите на властта.

От оповестения доклад на ВМЗ за първата половина на 2022 година излиза наяве, че финансовите резултати внезапно се усъвършенстват и това е преди ръководството на Иванов, който застъпи при започване на юли. Заводът съвсем утроява оборота си и отбелязва осемцифрена облага по отношение на загуба за същия интервал на предходната година. Приходите доближават 218.6 млн. лева, което е растеж от 184.1% по отношение на първото полугодие на 2021 година В отчета се показва още, че за второто полугодие се чакат контракти и поръчки за осъществяване в размер на 250 млн. лева, които още веднъж са подписани преди Иванов.

Интересното е, че внезапният скок в резултатите на ВМЗ идва през второто тримесечие, когато изпълнителен шеф беше Иван Стоенчев, който от през днешния ден още веднъж е върнат в компанията. Той беше освободен от Корнелия Нинова, като главният мотив за смяната бяха влошените финансови резултати - нещо, което в този момент данните опровергават.

През последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред ВМЗ-Сопот, те не се употребяват, като държавните предприятия бяха сложени на колене от Корнелия Нинова. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за вложения, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изтърван.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР