Бившият вътрешен министър в последното правителство на Бойко Борисов -

...
Бившият вътрешен министър в последното правителство на Бойко Борисов -
Коментари Харесай

Младен Маринов отрече записите с полицейско насилие да са укривани |

Бившият вътрешен министър в последното държавно управление на Бойко Борисов - Младен Маринов, отхвърли записите от полицейското принуждение да са били укрити и акцентира, че той си е приключил работата като началник на Министерство на вътрешните работи, тъй като още на 10 юли 2020 година е разпоредил незабавна инспекция по случая.

Все отново след края на днешното съвещание на Народното събрание той се извини за полицейското принуждение по време на летните митинги.

Маринов обаче призова фокусът да не се насочва единствено към жителите, само че и към десетките ранени служители на реда.

Според другия някогашен вътрешен министър Христо Терзийски пък двамата с Маринов са станали жертви на офанзива.

По-рано през днешния ден, на фона на изключителното пленарно съвещание за полицейското принуждение от миналогодишните митинги, двамата някогашни вътрешни министри оповестиха, че са подготвени да поемат отговорност, в случай че се потвърди виновността им за случаите на упражнено принуждение.

Малко по-късно от разясниха още веднъж, че по отношение на настоящи магистрати не може да бъде упражняван парламентарен надзор. Изявлението е в отговор на постъпило искане от Николай Хаджигенов наблюдаващите прокурори по прокурорска кореспонденция за полицейско принуждение от миналогодишните летни митинги да се явят в Народно събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР