Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов коментира покушението срещу Алексей Петров

...
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов коментира покушението срещу Алексей Петров
Коментари Харесай

Цветанов: Алексей Петров имаше много голямо политическо влияние

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разяснява покушението против Алексей Петров като дефинира Петров като човек, който е успявал да реализира политическо, икономическо вляние, както и в проведената престъпност. През всичките тези години той имаше опция да печели съратници във всичко, което желае да реализира. За страдание, обаче, страната в никакъв случай не посмя да работи дейно, тъй като той имаше доста огромно политическо въздействие. Това сподели Цветан Цветанов пред Нова телевизия.
Прочетете още
„ Това, което направихме в интервала, в който бях вицеприемиер е да се задейства интервенция „ Октопод ”. Тази интервенция беше извършена на база задоволително данни и доказателства към началния стадий на следствието. И имаше много решения за " задържане под стража " на Петров и групата с него. Но забавното е че след 2013 година започнаха доста странни условия, които съпътстваха делото. Например през 2015 година Георги Цветанов, главен очевидец по делото, почина при странни условия ”, съобщи Цветанов.

Бившият вътрешен министър означи, че по времето, когато е заемал поста е имало извънредно добра съгласуваност сред министерството и прокуратурата, в лицето на Борис Велчев, който е бил основен прокурор по същото време. 

„ Повече от 20 години Петров имаше опцията да влияе, тъй че при всички положения има много насъбрано напрежение, по отношение на него, от представители на проведената престъпност и на стопански кръгове, които той може би е засягал. А близостта му с бащата на Кирил Петров е доста странна за мен, както и доближаването на Петков и Борисов в последните месеци ”, съобщи Цветан Цветанов.

„ Самият Алексей Петров е споделял, че е правил сходна среща - сред Борисов и Кирил Петков и това е ясно, че е реалност. Да не забравяме, че познавам добре връзките на Борисов с Алексей и напомням, че е имал взаимна компания с Алексей в един интервал от време ”, изясни Цветанов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР