Бившият вътрешен министър и дългогодишен втори човек в ГЕРБ Цветан

...
Бившият вътрешен министър и дългогодишен втори човек в ГЕРБ Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Над Алексей Петров имаше чадър

Бившият вътрешен министър и дълготраен втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява покушението против Алексей Петров като дефинира Петров като човек, който е успявал да реализира въздействие - политическо, икономическо въздействие, а и в проведената престъпност. През всичките тези години той имаше опция да печели съратници във всичко, което желае да реализира.

В ефира на Нова телевизия Цветанов призна, че страната в никакъв случай не е посмяла да работи дейно против това. Той напомни интервенция " Октопод ", която била извършена на база " задоволително данни и доказателства към началния стадий от следствието ". След това, след 2013 година, се случили " доста странни условия ", уточни Цветанов и напомни, че главен очевидец по делото е умрял при странни условия, а наблюдаващият прокурор по делото Светозар Костов е бил унизен. По-късно и арбитър Ченалова се оказа с повдигнати обвинявания.

Бившият вътрешен министър означи, че по времето, когато е заемал поста, е имало извънредно добра съгласуваност сред министерството и прокуратурата, в лицето на Борис Велчев, който е бил основен прокурор по същото време.

" Повече от 20 години Петров имаше опцията да влияе, тъй че при всички положения има много насъбрано напрежение, по отношение на него, от представители на проведената престъпност и на стопански кръгове, които той може би е засягал. "

Цветан Цветанов уточни и близостта на Алексей Петров с бащата на Кирил Петков, напомни и че Трактора е имал общ бизнес с Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР