Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се изказа скептично, че тази

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се изказа скептично, че тази
Коментари Харесай

НС създаде комисия Нотариуса, Рашков иска да включат и Пепи Еврото, ИТН - Алексей Петров

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се изрече скептично, че тази комисия ще докара до значителен резултат и предложи обсегът й да включва и активността на групата към Петър Петров - Еврото. Има Такъв Народ настояха да се разшири и с изследване на ролята на Алексей Петров за основаване на държавното управление, а " Възраждане " оповестиха пред медиите, че оферират краткотрайна комисия за " кръга към Пеевски ".

" Предлага се да сътвори поредна парламентарна комисия, те са безусловно неефективни заради намесата на всякакви ползи. Опасявам се, че и в този момент ще стане по този начин ", сподели Рашков. Той уточни, че " убийството на един човек на доста ниско равнище в корупционната скица " и частен магистратски клуб не може да са предмет на заниманието на един парламент.

" Този върховен орган желае още веднъж да хвърля пепел и прахуляк в очите на българския жител. Клубът се явява единствено една дребна спирка по пътя на корупцията в страната. И какво, като ги установим - ще ги изброим поименно, и какво от това? А дори и в чужбина е известно, че България е разяждана от корупция във всички управляващи ", сподели някогашният началник на следствието. Той нападна и ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, като съобщи, че от чужбина са ни го показали. " Представители на това уродливо държание има тук и измежду нас, едното е тук и водачества. И ще поеме водачество на една политическа партия, господин Пеевски. И ще работим в комисия с такива лица, които стоят на върха ", съобщи Рашков.

Той добави, че корупцията обгръща равнища на държавната власт, а не вижда в проекторешението сходна посока на комисията. По думите му тя би трябвало да се занимае освен с активността на Божанов - Нотариуса, само че и с " гнездото на корупция ", заформило се към фамилията на Петър Петров - Еврото и някогашната му жена. Рашков призна, че до момента в който е бил вътрешен министър се е срещал с хора в министерството, които са се оплаквали, както от Нотариуса, по този начин и от Пепи Еврото.

" Една част от тях направиха недоволства от държанието на Божанов. И арбитър цариградска, бакалова и други бяха единствено част от тези, които говореха по тази тематика. Другата посока беше за един сходен детайл - Петър Петров, по прякор Еврото, който внезапно изчезна. Не проличава от плана да се насочим натам ", откри Рашков. ТОй попита за какво КПКОНПИ не се е заело с парцелите на бившето семейство в Гърция и хвърли обвинявания към някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, по чието време Петър Петров се издигнал от редови прокурор до зам.-шеф и след това началник на Столичната следствена работа.

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ похвали Бойко Рашков за позицията. " За разлика от тишината във вашия ъгъл, ние ви приветстваме и бихме желали да се стигне до сърцевината на казуса в правосъдната система . Хранителната верига на тази корупция в България и незаконните вмешателства в изпълнителната и правосъдната власт е една и съща - горе на върха са политици ", сподели депутатът от " ИТН ".

От Има Такъв Народ оферират комисията да разшири предмета на активността си и да проверява " ролята и мястото на Алексей Петров, Кирил Петков и татко му в сформирането на това държавно управление и уговорките, които са поемани в интерес на проведената престъпност ".

Корнелия Нинова съобщи, че ще поддържат всички начинания в посока на битката с корупцията, защото " в този случай разясняваме класическа форма на октопод ". И в това време се усъмни в успеваемостта на комисията. По думите й се оказва, че доста хора и институции са знаели за активността на убития Божанов, само че не са създали нищо. " Ако този човек не беше погубен, несъмнено този случай щеше да остане потулен ", заключи соцлидерката. Тя направи извода, че прокуратурата е мълчала, когато я е управлявал Иван Гешев, а в този момент мълчи, когато я ръководи Борислав Сарафов, като цитира за последното Надежда Йорданова от Демократична България.

Нинова попита ръководещите " какъв е резултатът от правосъдната промяна ". " Нали я направихте? През Конституцията овладявате прокуратурата, три пъти променяте закона за правосъдната власт. Върхът беше в Наказателно-процесуален кодекс, когато отменихте част от текстовете в Конституцията, признати преди три седмици. Как ще се оправите при такава неначетеност, непросветеност ", разкритикува Корнелия Нинова. " Изразяваме подозрение, че тази комисия ще свърши работа. Тя ще бъде употребена за игра на лобита ", счита лидерката на Българска социалистическа партия. И на собствен ред предложи - най-малко да допишат в плана за комисията, че след приключването на работата й ще създадат законодателни промени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР