Бившият вътрешен министър Богомил Бонев коментира в профила си във

...
Бившият вътрешен министър Богомил Бонев коментира в профила си във
Коментари Харесай

Богомил Бонев сравни шпионския скандал със случая Сергей Антонов

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев разяснява в профила си във Facebook “шпионският скандал ” във Англия с наши сънародници. По думите му той повтаря казусът със Сергей Антонов.

Ето и целият пост на Богомил Бонев:

„ Англичаните организират интервенция по дискредитиране на България с фиктивен шпионски скандал. Точно повтаряне на обстановката със Сергей Антонов. По остарял табиет. Защото сме комфортни за жертва. И това предателско държавно управление мълчи. Като Надка и Костов при случая с медицинските сестри в Либия. И те мънкаха: „ ами, в случай че е правилно “. Петимата към този момент са наказани по британските медии. Тук гузно се мълчи. “

Припомняме, че петима наши сънародници – трима мъже и две дами бяха арестувани във Англия през февруари. Те бяха упрекнати в „ скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на врага за да се навреди на сигурността и ползите на английската страна “.

Случаят със Сергей Антонов, който засяга Бонев, e от 1981 година. Сергей Иванов Антонов е българин, задържан и съден за съучастничество в атентата против папа Йоан Павел II (т.нар. „ Българска диря “). Прекарва в ареста над четири години и в последна сметка е оневинен от италианския съд заради липса на доказателства.

Покушението е осъществено от турския жител Мехмед Али Агджа на 13 май 1981 година на площад „ Св. Петър “ във Ватикана. По това време Сергей Антонов е чиновник в бюрото на Българска гражданска авиация (БГА) „ Балкан “ в Рим. Той е арестуван на 25 ноември 1982 година от италианската полиция по обвиняване в съучастничество на атентатора Агджа.

Завръща се в България на 1 април 1986 година Здравето му обаче е унищожено – съгласно изказвания на някои български експерти от това време, той освен е бил подложен на душевен тормоз при многото разпити и в пандиза, само че са му били давани и психотропни субстанции. Известно време продължава да работи на куриерска служба в самолетна компания „ Балкан “, след което е пенсиониран по болест.

На 1 август 2007 година Антонов е открит мъртъв в дома си на ул. „ Сердика “ в София от щерка му Ани. По тялото не е имало следи от принуждение. Смъртта е настъпила няколко дни по-рано.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР