Бившият външен министър Соломон Паси, основател на Атлантическия клуб в

...
Бившият външен министър Соломон Паси, основател на Атлантическия клуб в
Коментари Харесай

Соломон Паси: Политическата независимост на България е в опасност

Бившият външен министър Соломон Паси, създател на Атлантическия клуб в България, сподели през днешния ден, че политическата самостоятелност на България е в заплаха поради наличието навън проруски партии в Народното събрание.

Той добави, че положението на страната ни сега е задоволително съображение управляващите да изискат съвещания в НАТО според  от нейния контракт, който гласи:

" Страните ще се съветват дружно постоянно, когато, по мнение на която и да е от тях, териториалната целокупност, политическата самостоятелност или сигурността на някоя от страните е застрашена ". 

" По този член ние всеки ден би трябвало да желаеме съвещания, особено по точката " политическа самостоятелност ", сподели Паси в диалог с Клуб Z.

" Присъствието на искрено пророуски партии в българския парламент е манифестирана опасност за политическата самостоятелност на България ", сподели Паси, който ГЕРБ уточни дружно с президента Росен Плевнелиев като медиатор в идните договаряния за сформиране на държавно управление.

" Ежедневната агитация, на която е подложено българското общество и в която Русия влага в порядъка не на милиони, а на милиарди, е явна за българските откриватели и учени и е задоволително да се допитате способените от тях, с цел да получите доказателства, че сходни съвещания не биха надхвърлили рамките на плануваното в член 4 от контракта на НАТО ", добави той.

Паси прикани управляващите да отчуждят курортното населено място " Камчия ", южно от Варна, което е благосъстоятелност на Московската община. Той назова този парцел " Ахилесова пета " на България и се аргументира по този начин:

" Руският президент Владимир Путин неведнъж е заявявал, че е подготвен да пази съветската благосъстоятелност, където и да е тя, освен това - освен съветската обществена благосъстоятелност, само че и съветската частна благосъстоятелност ".

България би трябвало да си възвърне собствеността върху тази територия посредством процедура за отчуждуаване, стимулирана с народен интерес, като овъзмезди притежателя по съществуващите правила, сподели Паси
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР