Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън ще бъде разследван

...
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън ще бъде разследван
Коментари Харесай

Борис Джонсън разследван за коментара си за бурките

Бившият външен министър на Англия Борис Джонсън ще бъде разследван за мненията си за носене на бурка, написа вестник Evening Standard, представен от " Ройтерс ".

Конкретно Джонсън ще бъде разследван за допустимо нарушение на кодекса за държание на Консервативната партия на Англия след коментара за мюсюлманките, които носят бурка.

Вестникът отбелязва, базирайки се на източници от партията, че по-късно през днешния ден ще бъде взето публично решение проверяваща комисия, ръководена от юрист, да изследва случая.

" Гардиън " написа, че е изправен пред следствие за коментара си.

Борис Джонсън съпостави мюсюлманките с бурки с пощенски кутии и банкови обирджии в публикация за " Дейли телеграф ". Той отхвърля да се извини, макар че е призоваван от управлението на партията да го направи.

Саджад Карим, реакционер от Северозападна Англия, разяснява, че консерваторите би трябвало да решат сред " британско националистическо придвижване " и " същинска национална мощ ".

Депутатите упрекнаха Джонсън, че си е повярвал, че " нормите и стандартите на Консервативната партия не се отнасят за него ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР