Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън разкритикува политиката на

...
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън разкритикува политиката на
Коментари Харесай

Борис Джонсън нападна Мей: Британският народ не гласува за статут на колония

Бившият външен министър на Англия Борис Джонсън разкритикува политиката на държавното управление на Тереза Мей, наричайки я " спектакъл " и още веднъж съобщи, че Лондон има време да промени курса си по въпроса, с цел да реализира по-добро съглашение с Европейския съюз.

Джонсън преди този момент беше декларирал, че страната e на ръба на тотална капитулация в договарянията за Брекзит, добавяйки, че решението да остане в митническия съюз с Европейски Съюз би направило страната колония на Европейски Съюз.

" Все още имаме време да реализираме нещо по-добро - съглашение за свободна търговия като това на Канада, което ще разреши на Англия да се възползва от Брекзит и в действителност да зачете референдума. Бъдещето може да бъде ярко, единствено в случай че променим курса в този момент ", разяснява някогашният първи посланик на Англия в " Туитър ".

" Ще бъдем обречени да останем в митническия съюз и под регулаторния надзор на Брюксел. Хората не гласоподаваха за статут на колония ", добави той.

Изявлението му беше направено, откакто като заместникът на Тереза Мей - Дейвид Лидингтън, разгласи, че съглашението за Брекзит е съвсем контрактувано и че е допустимо Лондон и Брюксел да реализират съглашение тази седмица.

Последният краен период за сключване на съглашение за Брекзит, необятно възприеман на практика, е по време на последната среща на Европейския съвет за годината през декември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР