Бившият външен министър Ивайло Калфин вярва, че разумът ще надделее

...
Бившият външен министър Ивайло Калфин вярва, че разумът ще надделее
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Разумът трябва да надделее. Русия ще загуби много, ако влезе в такава война

Бившият външен министър Ивайло Калфин има вяра, че разсъдъкът ще надделее и до боен спор сред Русия и Украйна няма да се стигне. 

" Трябва да запазим оптимизма си. Наистина напрежението стигна до доста високи градуси и най-малката искра може да провокира доста противен спор, само че в случай че помислим рационално, всички страни биха изгубили от подобен спор. Русия ще загуби пазарите си, ще получи НАТО на границата си, която тя от дълго време не желае да получава, Украйна доста ускорено ще влезе в НАТО. Ембаргото, което ще бъде наложено - спомагателните наказания, също могат да донесат доста тежки стопански вреди. Така че мисля, че когато в Русия си вършат сметка за бъдещо увеличение на напрежението, това нещо се взима поради. От друга страна най-пострадала ще бъде Украйна. Затова в случай че следваме разсъдъка, би трябвало да се спре напрежението. Лошото е, че стигна до такава точка, че от най-малкото нещо може да се възпламени ", сподели той.

" Преди 10 години украинското общество беше доста разграничено за НАТО, а през днешния ден има повече поддръжка за влизане там, изключително след станалото с Крим.  

Не чакам директна инвазия на Русия, изключително пък в цяла Украйна. Тук спорът ще се затвори в тези две източни провинции. На този стадий изгодите на Русия да влезе в такава война, самичък доста по-малки от загубите, които ще получи. Може да има и още по-тежки наказания, като изключване на Русия от платежната система, да вземем за пример ", съобщи още Калфин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР