Бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ не е изненадана

...
Бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ не е изненадана
Коментари Харесай

Захариева: Премиерът е поел ангажимент да вдигне ветото над РСМ

Бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ не е сюрпризирана от признанието на президента Румен Радев за увеличаване на натиска за банкет на Северна Македония в Европейски Съюз.

„ Това не е изненада. Въпросът е дали държавното управление ще се поддаде на този напън. Би трябвало ясно да показват нашата позиция и да няма спорни сигнали, тъй като това отслабва българската позиция “, сподели някогашният външен министър в коридорите на Народното събрание във връзка изявлението на президента по време на националната конференция „ Европейска вероятност за добросъседските връзки сред Република България и Република Северна Македония “ по-рано през днешния ден.

„ Ако министър-председателят Петков им споделя, че ще вдигне т. нар несъгласие без Северна Македония да извърши нищо, обикновено е натискът да се усилва. Така че, виновността си е в разнопосочните сигнали, които дава държавното управление “, безапелационна бе тя,

На въпрос дали от ГЕРБ-СДС имат информация дали Петков е поемал ангажимент ветото да бъде вдигнато, тя отговори по този начин:

„ Очевидно, да. И то от външния министър го знаем, не от някъде другаде. На чуването, което ние поискахме, стана ясно, че се води двойна външна политика. Министерство на външните работи, на което е работата да води тази политика и договарянията, е изключено от този развой. Те не участват на диалозите “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР