Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев-Гочето коментира играта на тима

...
Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев-Гочето коментира играта на тима
Коментари Харесай

Георги Василев-Гочето: Кери и Белтраме чупят шаблона в ЦСКА

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев-Гочето разяснява играта на отбора в контролата пред Ботев (Враца).

Ето какво сподели експертът пред " Тема спорт ":

ЦСКА и Ботев Враца изиграха забавна контрола, с две разнообразни полувремена. Отборите демонстрираха много въодушевление в дейностите макар нетипичната конюнктура на стадиона. Първата част бе по-равностойна. Головите обстановки бяха напълно малко. Пред Соу се отвориха две благоприятни условия, които пропусна, от Ботев също съумяха да стигнат до положителни шансове.

След почивката и най-много от 60-ата минута нататък към този момент си пролича разликата в класите и ЦСКА сътвори редица рискови положения. Промените на полувремето оказаха много положителен резултат върху играта на алените и най-много влизането на Кери. Неговите решения направиха най-хубаво усещане в инспекцията. Трябва да се отличи и играта на Мазику. Личи си, че е класен футболист. Много деятелен, потребен и в двете етапи. Капитанът Занев също бе много деен, даваше образец с готовност и увличаше тима. В средата на терена хареса елегантната игра на Белтраме. Действа с огромна лекост или, както се споделя - италианецът е на " ти " с топката. Винаги има забавни, ексцентрични ходове и се обрисува да е положително попълнение.
 Снимка 481514
Източник:

По отношение на тактиката има някои отрицателни мнения от много време насам, в това число слушах думите на Иван Иванов (б.р. - виж по-долу), че е добре ЦСКА да си промени схемата. Не съм склонен. Колкото и да има рецензии, в играта на отбора се вижда почерк и прочут жанр. Крушчич разчита на идентичен метод, което е по-удачно решение. Проблем е, че от време на време отборът става елементарно разбираем, само че това по-скоро е поради изпълнителите, а не толкоз поради метода на игра. В актуалната обстановка, в която купата е наложителна цел, ЦСКА би трябвало да заложи на сигурното, а не да се вършат опити. Да, Пинто и Малинов са еднотипни футболисти, само че те имат своите качества. Умеят да изнасят топката, работят солидно в отбранителен проект, дават принос и за офанзивата. Така че методът на треньора не е неверен. Той си има свое виждане и го отстоява. Прави усещане, че в паузата е работено най-много върху кондицията на тима и вкарването на мира в дейностите. Предстои да забележим дали това ще се придвижи и в формалните мачове, само че първоначално ЦСКА наподобява добре на терена.
 Иван Велчев-Кюстендилеца: Хиляди хора са ми дали своят вот доверие, направете вие нещо за ЦСКА
Кюстендилеца: Хиляди хора са ми дали своят вот доверие, направете вие нещо за ЦСКА

Тарторът на Сектор " Г " отговори на въпроси на недоволни " червени " почитатели

Да се върнем обаче към Кери. На нашия футбол му липсват характерност, смели решения, игра в обстановки ек на ек. Кери обаче умее да преодолява противници и го сподели още веднъж против Ботев. Другите в състава рядко го вършат, или, в случай че го пробват, са прекомерно внимателни в своите опити. Кери е кадърен да чупи шаблона, да носи изненада, да се нагърбва с отговорност,а това са много значими качества в актуалния футбол. Ирландецът дава безапелационна поръчка да е титуляр. Неговото показване бе в пъти по-полезно, в сравнение с това на директния му съперник отдясно Джеси, който смятам за надценен. През втората част Кери непрекъснато създаваше напрежение със своите отигравания и решения и съвсем всички голови обстановки бяха с негово присъединяване. Белтраме също е футболист, който носи изненада в своите дейности и двамата с Кери могат да основат много неприятности. Тепърва би трябвало да забележим повече от Енрике. Той може би още не е в оптимална кондиция, пък и поради че е " двайсет кила с мокри облекла ", мач в дъжда против Ботев Враца несъмнено не е най-комфортната му зона.
 Снимка 481502
Източник:

Нужно е да се означи още, че Соу не игра неприятно, въпреки още веднъж да не съумя да осъществя. Доста положително усещане направи обстановката, в която пое топката и шутира от въздуха. Това беше ексцентрично решение, което би трябвало да се насърчи. Точно тази непредвидимост липсва в огромни интервали от играта на ЦСКА.

В идните дуели е ясно, че тимът би трябвало да се пребори за купата и, въпреки и да не звучи добре като цел, тъкмо за този клуб - второто място. Основният проблем е, че поради неналичието на процедура ще се натрупа отмалялост с времето, а ще има и психическо напрежение от условието да се печели непременно. Ключово за сезона на ЦСКА ще е по какъв начин тимът ще се оправи с тези два фактора. Един от мощните козове на отбора е, че има задоволително варианти на съвсем всички постове и те са в общи линии равностойни. Това може да се окаже солидно преимущество в борбата за второто място и купата.
 Снимка 481510
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР