Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев коментира

...
Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев коментира
Коментари Харесай

Михаил Вълчев: Правилно се отмени първоначалното наказание на Левски

Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев разяснява успеха на " сините " над Берое с 1:0 в миналия кръг на Първа лига. Славният нападател на столичани уточни кое му прави усещане в играта на отбора на Станимир Стоилов и показа мнението си за анулираното наказване на Левски. Той показа и упованията си за идното домакинство на Ботев (Пловдив). Ето какво сподели той пред " Тема Спорт ":

Г-н Вълчев, по какъв начин ви се видя играта на Левски при успеха с 1:0 над Берое в Стара Загора?

-Впечатление ми направи, че Левски не разреши на Берое да сътвори голови положения пред вратата на Пламен Андреев. Това се случи в следващ мач през този сезон, като в предходния против ЦСКА стана същото. Сините играха устойчиво в отбрана. Десният бек Жереми Петрис бе доста деен през целия мач. Показа огромна сила и се включваше непрекъснато в нахлуване. Организираха се хубави офанзиви. През второто полувреме Левски игра малко по-прибрано на моменти в личната си половина и сякаш изчакваше за образуване на контраофанзива. Осъществиха две такива, само че още веднъж се прояви слабостта при последния пас. Роналдо не съумя да я подаде към Велтон тъкмо и по този метод успеваемостта бе доста ниска в тези обстановки. Все отново успеха си е победа и Левски справедливо завоюва трите точки. Футболистите демонстрираха самочувствие и още веднъж се показаха на равнище.
 Берое - Левски 0:1 в мач от efbet Лига
Този път Левски завладя елементарно Стара Загора, ранен гол на Попето реши мача с Берое

" Сините " със стратегически триумф, който ги приближава до челните места

Споменахте за стабилността, на какво се дължи тя?

-Отнася се за цялостното показване на тима. Станимир Стоилов изисква от всички футболисти да вземат участие във фаза отбрана. Виждаме по какъв начин Уелтън и Роналдо се връщат надълбоко и оказват помощ на крайните бранители. Като сложим и халфовете, които естествено би трябвало да вземат участие в защитата и офанзивата, се получава сплав. Играе се сгъстено и не се разрешава на съперника да има пространство сред отбраната и халфовете. Там да може да се вклини някой. Не разрешават това да се случи. Седят близко линиите и по този метод не дават опция на противника да сътвори положения. Видяхме, че и Ван дер Каап още веднъж замести уместно Сундберг. Той има положителни качества и считам, че тримата централни бранители са сигурни и всеки може да замести другия.

Ивелин Попов вкара първия си гол с фланелката на Левски. Вече съумява ли да навлезе във формата, в която сме привикнали да го следим?

-В момента играе на необикновена позиция. Той не е характерен централен нападател. Малко му е по-трудно. Вкара гол от лесна обстановка, само че мисля, че оказва помощ с качествата и опита си. Левски има потребност от състезател на върха на офанзивата и доколкото слушам, се търси подобен, който да бъде взет през зимата. Попов прави това, което сега може, и дава всичко от себе си, само че към момента не е на толкоз огромна висота. Справя се и отсега нататък ще подвига равнището си.

Как ще коментирате анулацията на наказването на Левски от Апелативната комисия?

-Не знам по какъв начин да го разясня. Първоначално Дисциплинарната комисия наказа Левски, само че очевидно е било безогледно решение и без задоволително доказателства. Все отново почитателите би трябвало да внимават. Да, оказват помощ финансово на клуба и поддържат отбора. Обаче не е належащо да пречат по този метод, с цел да има повече доходи. Но мисля, че вярно се анулира първичното наказване.

Какви са упованията ви за идния мач с Ботев на " Герена "?

-Без Тодор Неделев Ботев изпитва компликации в организацията на офанзивите си и като цяло в самата игра. Не са тимът, който бяха през предишния сезон. Но против Левски всеки се хвърля на 100 % и играчите желаят да се потвърдят. Сините са сериозен дразнител и не би трябвало жълто-черните да се подценяват. Дано да е атрактивен дуелът и мисля, че Левски ще победи безапелационно.
 От Левски към почитателите: Отново Ви каним на стадиона
От Левски към почитателите: Отново Ви каним на стадиона

За мача с Ботев (Пловдив)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР