Бившият топ стратег на Тръмп, Стив Банън, е обвинен в

...
Бившият топ стратег на Тръмп, Стив Банън, е обвинен в
Коментари Харесай

Стив Банън е обвинен в пране на пари и измама

Бившият топ пълководец на Тръмп, Стив Банън, е упрекнат в Ню Йорк в пране на пари, интрига и скица за машинация по отношение на ролята му в напъните за набиране на средства за частно финансиране на построяването на стената по границата сред Съединени американски щати и Мексико. Това демонстрира обвинителният акт, разкрит в четвъртък. Той включва две обвинявания за пране на пари от втора степен и скрит план от четвърта степен, оповестява „ Гардиън “.

Банън се е предал самичък на районната прокуратура в Манхатън, откакто през последните дни му е било обявено, че обвиняванията са неизбежни, настояват осведомени източници.

Стив Банън е изправен пред обвинявания, че е източил повече от 1 млн. $ от акцията за набиране на средства " Строим стената ", която обещаваше да вложи всички доходи за гарантиране на завършването на стената по границата сред Съединени американски щати и Мексико. Целта е била да обогати себе си и своите сътрудници, се споделя в обвинителния акт от 22 страници.

Според обвинителния акт, стотици хиляди долари са били преведени през юридически лица с нестопанска цел, в това число някои следени от Банън, с цел да се заплати заплата на Брайън Колфадж, един от неговите сътрудници.

Банън твърди, че е изправен пред политическо обвиняване, което цели да подкопае крайнодясното му токшоу " Военна стая " по време на 60-дневната подготовка за междинните избори през 2022 година

Банън се появи с белезници в съда в Манхатън и направи самопризнание за непорочност. След това той напусна съда, откакто беше освободен без право на гаранция.

Обвинението е повдигнато през август 2020 година против Банън и трима съучастници: Колфадж, Андрю Бадолато и Тимъти Ши, събрали над 25 млн. $.

" Г-н Банън се е възползвал от политическите възгледи на своите донори, с цел да си обезпечи милиони долари, които по-късно е присвоил. Г-н Банън е излъгал донорите си, с цел да обогати себе си и приятелите си ", сподели прокурорът за обвиняванията, по които се планува най-много 15 години затвор при положение на неоправдателна присъда.

Банън по този начин и не стигна до правосъден развой, откакто получи президентско опрощение от Доналд Тръмп, с което федералните обвинявания бяха заличени. Но помилването не се ползва за правосъдни преследвания на щатско равнище и обвиняванията в щата Ню Йорк съставляват забележителна правна заплаха за архитекта на изборната победа на Тръмп през 2016 година

По федералното дело от август 2020 година Колфадж е признал пред съдията, че е заговорничил за нелегално приемане на пари от дарения, направени за плана.

Очакваното обвиняване идва седмици откакто Банън беше наказан по две обвинявания в незаконно пренебрежение към Конгреса за това, че не се е явил по призовка от специфичната комисия на Камарата на представителите, проверяваща нападението над Капитолия на 6 януари. Очаква се Банън да апелира тази присъда.

Изграждането на стената на границата сред Съединени американски щати и Мексико се трансформира в девиз за Тръмп по време на неговото президентство, а обвиняванията допускат, че Банън и съучастниците му са употребявали известността на плана, с цел да заблудят донори за лична полза. Тръмп беше заречен, че стената ще бъде платена от Мексико.

Според федералния обвинителен акт, Банън, някогашен капиталов банкер от " Голдман Сакс ", и неговите съподсъдими са показали погрешна информация, че всички събрани пари ще бъдат употребявани " в осъществяване на тяхната задача и цел ", с цел да убедят поддръжниците на Тръмп да дарят средства за плана. Колфадж е взел повече от 350 000 $ от дарените средства и ги е употребявал, с цел да заплати за ремонт на дома си, първокласен джип, лодка, количка за голф, козметична хирургия и бижута, се споделя в обвинителния акт. Колфадж и Бадолато се признаха за отговорни по обвиняванията. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР