Бившият танкист и военен наблюдател на KP.RU полковник Виктор Баранец

...
Бившият танкист и военен наблюдател на KP.RU полковник Виктор Баранец
Коментари Харесай

Легендата за непобедимия руски танк: Наследникът на Т-34 тръгна на лов по полетата на специалната военна операция

Бившият танкист и боен наблюдаващ на KP.RU полковник Виктор Баранец приказва за танка Т-90 „ Пробив “, който към този момент стартира да се назовава със боязън „ най-хубавият в света “

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев неотдавна пое функционалностите и на най-високопоставения новинар в страната. Неговите истински изказвания понякога " се раздират на цитати " от съветските и задгранични медии.

Този път му се падна достойнството да направи тлъсти похвали за нашия танк Т-90М „ Пробив “. За такива оди за характерностите на бойна машина и за такава реклама човек на неговото място някъде зад кордона би сграбчил няколко милиона $ едновременно от производителите на бойна машина.

Но в този случай Дмитрий Анатолиевич го направи очевидно от сърце. И по служба - въпреки всичко той е първият заместник-ръководител на Военно-промишлената комисия на страната. А какво сподели той? Ето какво:

„ Руските танкове Т-90М в този момент са най-хубавите в света, във връзка с тактико-техническите си данни те превъзхождат западните Leopard, Challenger, Abrams... Съвсем явно е, че да вземем за пример същият танк Т-90М, Прорыв, е освен най-новият ни танк. По мое мнение в този момент това е и най-хубавият танк в света. В света! Със сигурност е по-добър от Leopard, от Challenger, от Abrams, в това число във връзка с тактико-техническите си данни, даже във връзка с подобен съставен елемент като маса.

T-90M е еластичен, бърз и в действителност работи доста добре. "

Но това беше казано от почитан московски чиновник. А по какъв начин приказват за тази бойна машина тези, които през днешния ден се бият в нея на бойното поле - по време на специфична военна интервенция?

Нека чуем командира на танка Т-90 с позивна „ Крепыш “:

- Това тук е системата за разкриване на ракетни пускове " Щора ", която реагира на насочващи се инфрачервени противотанкови ракети. Веднага щом видим това, изстрелваме аерозолен пушек. И вражеската ракета губи задачата си. Специален сигнал се чува в шлемофона, когато врагът стартира да се прицелва в танка. Къс, писклив, - не можете да го сбъркате с нищо. Повече се мисли за екипажа. Необходимо е да се избави екипажът, да се резервира машината и да се измъкне от ответните дейности.

Друг член на екипажа на „ Крепыш “ (с позивна „ Седой “) хвали системата за ръководство на огъня (СУО) на танка - Kaлина. Оборудван е с термовизионна камера. Операторът-стрелец открива задачата и създава изстрел. Той споделя:

- Ето един нов прицел, който е по-различен с това, че вижда врага и нощем, и през деня - топлинен е. Можете даже да видите мишка на два километра.

Други танкисти, които водят война на Т-90М, хвалят оръдието на танка 2А82-1М с диаметър 125 мм, което може да разбие на пух и прахуляк вражеска цитадела. Те напомнят, че Т-90М се разграничава от базовата версия по новия дизайн на куполния модул „ с многослойна ризница и усъвършенствано разполагане на гориво и муниции “. И прибавят, че тази бойна машина е оборудвана със система за ръководство на огъня от ново потомство, командирски панорамен мерник с лазерен далекомер и телевизионни канали, както и многоканален мерник на оператор - стрелеца.

ТАНК Т-90М " ПРОБИВ " - ВОЕННО ДОСИЕ НА " КП "

Технически характерности

Екипаж - 3 индивида.

Бойно тегло - 48 тона

Максимална скорост:

— 70 км/ч (по шоссе)

- 45 км / ч (при придвижване отвън пътната мрежа)

Резерв на мощ - 550 км (с външни резервоари)

Въоръжение:

Основното оръдие е 125-мм гладкоцевно оръдие 2А82-1М с изхвърлящо продухване на цевта. Оръдието е нормализирано в хоризонтална и отвесна низина. Боекомплект 40 изстрела.

Ракетна система - танкът е оборудван с ПТУР 9К119 " Рефлекс-М ", както и 9К119М " Инвар " с ракети, изстрелвани през цевта на основното оръдие.

Картечници:

- 7,62 mm картечница ПKTM, сдвоена с оръдието на танка,

- противовъздушна 12,7-мм зенитна картечница Koрд-MT, отдалечено управляема, конфигурирана на покрива на купола.

- Има противопожарна система от ново потомство " Калина " ;

- Панорамен мерник на командира с лазерен далекомер, ефирен и термовизионен канали;

- Многоканален мерник на стрелеца " Сосна-У ", интегриран със системата за ориентиране на ракетната система.

- А също - радиостанция Р-168-25У-2 " Акведукт " с цифрово ръководство.

Плюс - съоръжение за слагане на димни пердета TДА (термодинамично оборудване).

Има даже климатик. А оборудването за подводно ръководство на танка (ОПВТ) обезпечава превъзмогването на най-различни водни загради.

Какво споделят за нашата бойна машина на Запад?

Дори авторитетното списание Newsweek в Съединени американски щати признава през зъби: съветският танк Т-90М Прорив има преимущество пред американския M1 Abrams. Той има по-малко тегло. Това му разрешава да се движи по-лесно през калта и да минава по неособено постоянни мостове.

" Пробив " е основан въз основата на танка Т-72. Машината беше оборудвана с нова купол, по-мощен мотор. Благодарение на тези характерности танкът има висока степен на оцеляване. А американският M1 Abrams може да се съпостави с " свиня, която лакомо гълтам гориво ".

Между другото…

Министерството на защитата на Русия оповестява, че екипажите на съветските танкове Т-90М " Прорив " интензивно упражняват за заличаване на танковете на НАТО в Украйна, в това число американския M1 Abrams, немския Leopard 2 и английския Challenger 2.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР