Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифилд потвърди, че

...
Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифилд потвърди, че
Коментари Харесай

Невероятно: Очаква ни невиждана битка в бокса за 200 млн. долара

Бившият международен първенец в професионалния бокс Ивендър Холифилд удостовери, че възнамерява завръщането си на кръга близо 34 години, откакто ухото му беше отхапано по време на мач с Майк Тайсън.

58-годишният Холифилд, който има две победи над Железния Майк, разгласи, че договаря за трета среща с Тайсън. Според него ползата е огромен и по всичко проличава, че наградният фонд на мача може да доближи 200 милиона $. Това ще бъде връх в историята на свръхтежката категория на бокса.

54-годишният Майк Тайсън се завърна на кръга през ноември и организира мач против Рой Джоунс-младши. Това е въодушевило самия Ивендър Холифилд да стартира тренировки и да приготви личното си завръщане в бокса.

Интересното е, че в случай че двете боксови митове съумеят да се договорят за трети конфликт между тях, то общата им възраст ще надвишава 112 години.

„ С моя екип преговаряме интензивно с хората на Майк. Очаквам удобен излаз, защото спонсорите също имат сериозен интерес. Дори може да достигнем до събирането на 200 милиона $ за дуела. Аз към момента встъпвам във форма, само че когато се разберем за мач против Тайсън, ще съм подготвен.

На 9 ноември 1996 година Холифилд в позицията на новобранец нокаутира Майк Тайсън за международната купа в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и резервира шампионския си пояс. В този дуел Тайсън беше дисквалифициран, откакто отхапа част ухото на противника си.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР