Бившият световен шампион по джудо Крейг Фелън почина на 36-годишна

...
Бившият световен шампион по джудо Крейг Фелън почина на 36-годишна
Коментари Харесай

Светът на спорта е в шок! Откриха мъртъв едва на 36 години големият шампион

Бившият международен първенец по джудо Крейг Фелън умря на 36-годишна възраст, осведоми „ Би Би Си “, представено от Блиц. Причината за гибелта на някогашния английски състезател за момента е незнайна.

Фелън беше в неопределеност от два дни и във вторник тялото му е намерено в Рекин – една от туристическите провинциални забележителности на Шропшир.

Фалън печели международната купа в категория до 60 кг през 2005 година, а на идната година взима златен орден от европейско състезание. През 2007 година победи и със Световната купа.

Той е последният английски джудист, спечелил международната купа и едвам третият в историята на страната с такова достижение. Крейг Фелън взима злато за Англия и от игрите на Британската общественост в Манчестър през 2002 година. Участва на олимпийските игри през 2004 и 2008 година, а през 2011 година поставя завършек на кариерата си.

Фелън имаше двегодишен треньорски опит в Австрия преди да бъде назначен отпред на националния тим на Уелс по джудо. Това стана през март тази година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР