Бившият световен шампион по бокс в осем различни категории Мани

...
Бившият световен шампион по бокс в осем различни категории Мани
Коментари Харесай

МОК не позволи на Мани Пакиао да участва на Олимпиадата в Париж

Бившият международен първенец по бокс в осем разнообразни категории Мани Пакиао няма да може да вземе присъединяване на Олимпийските игри в Париж следващата година. Новината бе обявена от организация ТАСС, която се позова на неизвестен източник в Международния олимпийски комитет.

Филипинският олимпийски комитет по-рано изиска от МОК да даде на Пакиао олимпийско място въз основа на правилото за повсеместност на МОК, което резервира пет места за мъже.

Според източника на ТАСС повода за отхвърли е възрастовата граница на боксьорите, които се състезават на Игрите.

" Изискванията за банкет включват възрастова граница от 40 години, която тогавашната AIBA (сега IBA) откри през 2013 година като предписание за боксови шампионати. Когато МОК спря AIBA през 2019 година, той подсигурява, че боксът може да остане в програмата на Олимпийските игри в Токио 2020 и Париж 2024, с цел да отбрани ползите на спортистите. И по този начин МОК утвърди техническите правила на IBA за олимпийския шампионат в Токио, които не бяха оспорени. Същите механически правила ще важат и на шампионата в Париж ", заяви източникът на организацията.

 Филипините с публична молба за допускането на Пакиао на олимпиадата
Филипините с публична молба за допускането на Пакиао на олимпиадата

44-годишният боксьор желае да взе участие в Париж
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР