Бившият световен шампион по бокс Александър Поветкин беше вписан сред

...
Бившият световен шампион по бокс Александър Поветкин беше вписан сред
Коментари Харесай

Поветкин беше вписан сред чистите боксьори

Бившият международен първенец по бокс Александър Поветкин беше вписан измежду чистите боксьори, демонстрира взаимен отчет на Световния боксов съвет (WBC) и Световната антидопингова организация (WADA).

Поветкин е включен в програмата " чист бокс ", откакто през 2017 година е бил тестван няколко пъти, дружно със Сергей Ковальов, Матвей Корободов и Ариф Магомедов, които бяха под специфичен контрол.

През 2016 година някогашният международен първенец на Световната боксова асоциация (WBA) беше заловен с допинг. След продължителни каузи обаче руснакът не беше осъден, тъй като се откри, че съществуването на мелдоний е в минимални количества.

Докладът на WBC и WADA показва още, че актуалният първенец на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър е пропуснал да даде проба. Същото се отнася и за Бърмейн Стивърн.

На 2 юли Поветкин победи руснака Андрей Руденко за континенталната купа на WBA и интернационалния пояс на WBO в тежка категория. Това му разреши да възвърне точките си в класацията на Международната боксова федерация (IBF).

WBO и WBA също към този момент вписват Поветкин в своята класация, а той разгласи, че идната му цел е още веднъж да се боксира за международна купа.

Руснакът е на 37 години, има 33 мача на професионалния кръг и единствено една загуба. През 2013 година той загуби от Владимир Кличко.

През 2016 година неговият пердах със Стивърн пропадна поради позитивната му проба.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Допингът и Русия (130)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР