Бившият старши треньор на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров заяви, че

...
Бившият старши треньор на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров заяви, че
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров за Везенков: В момента имаме едно бижу, което не се използва по най-добрия начин

Бившият старши треньор на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров съобщи, че баскетболната федерация не употребява задоволително реномето на най-полезния състезател в Евролигата Александър Везенков. Удо е на мнение, че в центъра на София би трябвало да бъдат издигнати билборди с лика на българския национал, по сходство на тези в Белград с двукратния MVP в НБА Никола Йокич. Хаджисотиров приказва в студиото на Sportal TV след успеха на Олимпиакос със 75:52 над Панатинайкос в третия мач от финалната серия за купата в гръцкото състезание.

“НБА се промени много в последните години и интервалът на акомодация към този момент би бил по-кратък. Доста подобен е стилът на баскетбол сега. След като свърши сезонът Везенков ще има време да се договорят, да подпише със Сакраменто. След това ще има опция да си почине и да се натренира. Да не слагаме каруцата пред коня. В момента му поисквам да е здрав, да може да се приготви за четвъртия мач и да завоюват по този начин чаканата купа.
 Людмил Хаджисотиров пред Sportal.bg: Моята прогноза е, че Олимпиакос ще победят Людмил Хаджисотиров пред Sportal.bg: Моята прогноза е, че Олимпиакос ще победят
Везенков е запалил доста деца. На последния мач с националния тим в Ботевград залата беше цялостна с негови потници. Мечтата на множеството деца е обвързвана с НБА, тъй че в случай че той отиде там, това ще бъде върха на пирамидата. Ако той отиде там, това ще е горделивост за всички българи.
 Везенков превъзмогна болката и оказа помощ на Олимпиакос да се приближи до купата Везенков превъзмогна болката и оказа помощ на Олимпиакос да се приближи до купата
Грешка на федерацията и на баскетболните хора е, че не се употребява Везенков, с цел да се разпространява баскетболът тук. Трябваше да има няколко големи екрана в София, голям билборд както на Никола Йокич с неговия лик в Белград. Хората би трябвало да го виждат, да се гордеят и децата да се палят. Като се сложат, отново ще има интерес, тъй като ще се виждат. Неслучайно има маркетинг отдели, които се грижат за това нещо. В нашата федерация очевидно няма или няма задоволително. Всяко нещо би трябвало да се усъвършенства и да има някаква визия за нещата, с цел да може малко по малко да се реализират. В момента имаме едно украшение, което не се употребява по най-хубавия метод. Явно има по-остарели разбирания, липса на задоволително визия, познания и тактика. Комбинация от тези неща. Далеч съм от мисълта, че би трябвало да се отхвърля всичко. Има и хора, които знаят по какъв начин да си правят работата, само че в случай че няма качествени и образовани хора с по-дългосрочна тактика и визия, мъчно ще станат нещата. Във всички федерации съгласно мен това е проблем ”, съобщи Хаджисотиров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР