Бившият старши треньор на Левски, ЦСКА и Литекс Люпко Петрович

...
Бившият старши треньор на Левски, ЦСКА и Литекс Люпко Петрович
Коментари Харесай

Люпко отписа България и обяви: Изненадан съм от Левски, почти непосилно е ЦСКА да се справи с Лудогорец

Бившият старши треньор на Левски, ЦСКА и Литекс Люпко Петрович съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция, че България няма особени шансове в идните срещи от квалификациите за Евро 2024 по футбол против Сърбия.

Двата национални тима са противници в група G на пресявките за континенталния шампионат дружно с Черна гора, Литва и Унгария.

" Трикольорите " одобряват сърбите на 20 юни 2023 година и гостуват на съперника в последния кръг на 19 ноември.

Сърбия взе участие на финалите на Мондиал 2022 в Катар, само че не съумя да преодолее групите след загуби от Бразилия с 0:2 и от Швейцария с 2:3 и тъждество 3:3 против Камерун.

" Сърбия имаше някои проблеми на Световното състезание, само че считам, че до мачовете с България всичко ще бъде наред. Сръбският тим разполага с отлични футболисти и е с доста съсловия над българския и считам, че в тази група няма да има проблем да приключи на първото място ", разяснява за Българска телеграфна агенция сръбският познавач Петрович, който през 1991 година изведе Цървена звезда до Купата на Европейските първенци.

Старши треньор на България от към половин година е сръбският познавач Младен Кръстаич, а под негово управление " трикольорите " записаха пет следващи мача без загуба.

“Кръстаич е добър треньор. България усъвършенства играта си под негово управление, само че Сърбия остава безспорен любимец ", сподели Петрович.

Петрович през днешния ден беше на поклонението в Белград на своя другар и някогашен ментор на ЦСКА, Литекс и Славия Миодраг Йешич, който почина в автомобилна злополука на 8 декември. Той сервира венци от името на притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев и от името на " аления " футболен клуб.

" Тук съм по специфична молба на моя добър персонален другар Гриша Ганчев, с който няколко пъти работих в България. Йешич беше добър треньор, тъпо, че ни напусна по този безразсъден метод ", съобщи Петрович.

Сръбският треньор продължава да се интересува от българския футбол и постоянно гледа мачове от елита. Той смята, че и през тази година Лудогорец остава любимец за купата, макар че ЦСКА има точка задатък на върха на класирането след първия дял от сезона.

" Интересувам се от българския футбол, виждам мачове от Първа лига. Първенството тази година е забавно и равностойно и мисля, че става все по-силно. ЦСКА е преди всичко, което е добре за тима, само че считам, че доста мъчно ще се оправи с Лудогорец. Това е съвсем непостижима задача, тъй като Лудогорец е доста мощен тим и разполага с доста класни футболисти и мъчно би могло да бъде надвит за първото място, макар че ЦСКА сега има дребен задатък ", съобщи Петрович.

" Изненадан съм от ситуацията на Левски. Станимир Стоилов е доста добър треньор, а и класирането не дава отговор на опциите и на показаното от тима ", добави той, визирайки че " сините " заемат шестото място в класирането на цели 14 точки от върха и отпаднаха на осминафиналите за купата на България след проваляне от Лудогорец в Разград с 1:2.

Той разяснява и жребият за четвъртфиналите на шампионата, който се състоя през днешния ден преди обед в София.
 
 " Сигурен съм, че Лудогорец ще в профил Спартак Варна. ЦСКА има преимущество пред Черно море поради семейството си. ЦСКА 1948 ще бие Арда, а столичното дерби сред Локомотив и Славия постоянно е било забавно и е мъчно да се дефинира кой ще завоюва ", сподели още Петрович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР