Бившият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета си спомни за

...
Бившият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета си спомни за
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦСКА: Вдишвах въздуха на една велика история, това е най-успешният клуб в България, който скоро ще е шампион

Бившият състезателен шеф на ЦСКА Кристиано Джарета си спомни за интервала при " алените ". Ръководителят даде изявление в родината си за Tuttomercatoweb.com, в което приказва за кариерата си отвън Италия.

В първата част от него той приказва за интервала си на " Армията ", а във втората за Уотфорд. Представяме ви думите на италианеца за престоя си при " армейците ".

" Двата сезона в ЦСКА бяха изненада за мен. Да, равнището беше по-ниско от това в Италия, само че можех да поемам дъх въздуха на една велика история. Това е най-успешният клуб в България, имал е триумфи в Европа. Феновете живеят с футболна пристрастеност и следват тима на всички места. Не единствено в България, само че в цяла Източна Европа, има едно чувство за принадлежност на последователите към обичания им клуб. В момента ЦСКА се пробва да се върне към предходната популярност, защото в Лудогорец е първенец. Според мен това скоро ще бъде реализирано ", съобщи Джарета.
 Джарета предлага на ЦСКА испанец и португалец от Уотфорд
Джарета предлага на ЦСКА испанец и португалец от Уотфорд

Вижте кои са те

" След дълги години в Италия желаех да се опитвам в чужбина и съм задоволен. Пътувах доста из Европа, гледах мачове и се появи опцията. Тогава аз към този момент говорех доста добър британски и това ми оказа помощ. Това е доста значимо за всеки, който желае да работи зад граница. Естествено, че имаше компликации в България, най-много поради потреблението на кирилицата, само че ЦСКА е клуб с интернационалните измерения, взимат се задгранични треньори, а и единият притежател живее в Америка (б.ред. - евентуално приказва за Христо Стоичков) и приказва британски. На мен не ми се постановяваше да изучавам български, защото имаше доста малко локални футболисти, а по-младите измежду тях говореха британски. В момента изучавам испански и френски ", добавя 54-годишният италианец.

" Всеки упорит състезателен шеф би трябвало да прави разлика сред футболните народи и на кой пазар оперират най-вече. Когато работех в Италия, най-често търсех играчи на изток. Във всеки клуб би трябвало да се съобразяваш с бюджета и политиката. Едва по-късно да се захванеш за работа. В ЦСКА търсехме футболисти в Южна Америка, Франция и Белгия. Бюджетът не беше огромен и би трябвало да използваме въображението си, с цел да може да убедим млади футболисти да преминат в клуба ", призна Кристиано Джарета.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР