Бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун скандализира с думите

...
Бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун скандализира с думите
Коментари Харесай

Бившият собственик на Формула 1: Бих поел куршум за Путин

Бившият притежател на Формула 1 Бърни Екълстоун скандализира с думите си, че " би поел патрон " за съветския президент Владимир Путин, и го отбрани за войната в Украйна. Според 91-годишния водач Путин е " човек от най-висока класа ".

В изявление за " Добро утро, Англия " Екълстоун съобщи, че войната на съветския президент в Украйна не е била планувана.

Бърни Екълстоун беше отхвърлен от поста основен изпълнителен шеф на Ф1, когато американската група Liberty Media купи " ФИА " през 2017 година

На въпрос дали дейностите на съветския президент могат да бъдат оправдани, откакто има хиляди починали, британецът сподели: " Не. Това не е съзнателно. "



През 2016 година Екълстоун разгласи, че " Путин би трябвало да ръководи Европа ", като постоянно е показал близки връзки с него. Благодарение на напъните им Русия стана хазаин на старт във Формула 1. След началото на войната в Украйна спортът се отхвърли от контракта си с Русия.

" Аз не бих вадил надпреварата и несъмнено не бих спирал съветските спортисти, в това число водачи. Те нямат присъединяване във всичко това и не трябва да бъдат наказвани ", сподели още той.



Екълстоун загатна и президента на Украйна в изявлението си. Той подсети, че Володимир Зеленски е бил комедиант преди войната и че съгласно него „ желае да си остане подобен “.

Бившият водач на " Формула 1 " съобщи, че нашествието над Украйна „ е можела да свърши по друг метод, в случай че Зеленски си приказвал с Путин “.

„ Разбирам, че преди е бил комедиант и мисля, че той към момента желае да продължи с тази специалност... Мисля, че в случай че той беше обмислил нещата, несъмнено щеше да постави огромни старания да приказва с господин Путин, който е рационален човек и щеше да го послуша и евентуално да направи нещо по въпроса “, сподели Екълстоун.



Екълстоун разяснява и тематиката с обвиняванията към трикратния международен първенец Нелсон Пике, който обиди Люис Хамилтън, а по-късно се извини. " Хамилтън би трябвало да бъде удовлетворен, че получи опрощение и да продължи напред. Познавам Нелсон от доста години, той не го е споделил с неприятно желание. " Пилотът също по този начин съобщи, че Люис Хамилтън е трябвало да " отмине " расистките мнения.

Формула 1 " разгласи, че мненията на някогашния началник на спорта Бърни Екълстоун за Владимир Путин и расизма са в " внезапно несъгласие " със " актуалните полезности ".



" Коментарите, направени от Бърни Екълстоун, са негови персонални възгледи и са в доста мощен контрастност с позицията на актуалните полезности на нашия спорт ", се споделя в изказване на " ФИА ", представено от BBC.

Взаимоотношенията му с съветския президент Владимир Путин стартират, когато двамата основават " Голяма премия на Русия ", която дебютира в черноморския курорт Сочи през 2014 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР