Бившият служител в Националната служба за сигурност на САЩ Едуард

...
Бившият служител в Националната служба за сигурност на САЩ Едуард
Коментари Харесай

Хакер №1 в света бие тревога: Този "умен" уред ще ни затрие

Бившият чиновник в Националната работа за сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън е уверен, че световното събиране на данни изобщо не е спирало.

Във връзка с това той изрази своите опасения от съхраняването на данни на хората по целия свят.

В изявление за Националното публично радио на Съединени американски щати Сноудън сподели, че осъществяваното по целия свят събиране на данни не е спирало никоха, и никой в никакъв случай не е мислил да го стопира.
Едуард също описа за озарението си, което го е споходило в магазин на веригата Best Buy, намирайки се на рафтовете, на които са били сложени умни котлони, хладилници и друга сходна техника.

Сноудън е осъзнал, че всичко това се намира под непрекъснат надзор, само че друг на притежателите им, а на производителите на умната техника.

Сноудън си задал следния въпрос: къде отиват данните, събирани от хладилниците, телефоните и за какво това се крие?

Също по този начин Сноудън счита, че хората от дълго време не са сътрудници на новите технологии, както и не са сътрудници на държавните управления.

Някои откриватели считат, че процесът на световното следене постоянно ще върви един до друг с развиването на осведомителните технологии.

Много хора желаят спомагателни улеснения или спестовност на персоналното време, което обезпечават новите технологии, а производителите постоянно ще са подготвени да отчетат тези потребности.

с времето, както считат футуролозите, всичките устройства ще действат като един организъм, в който няма да има загради пред придвижването на информацията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР