Бившият служител на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (АНС)

...
Бившият служител на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (АНС)
Коментари Харесай

Едуард Сноудън се уреди с руски паспорт, спаси се от екстрадация

Бившият чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън е получил съветски паспорт. Американецът приел този факт с признателност към Руската федерация.

Новината заяви юристът му Анатолий Кучерена пред " Интерфакс ".

" Вчера Едуард получи съветски паспорт и постави клетва в сходство със закона ", сподели бранителят.  " Той, несъмнено, е благополучен и благодари на Руската федерация за това, че е получил поданство, че към този момент е пълновръстен жител на РФ. И най-важното - съгласно Конституцията на Русия оттук насетне той не може да бъде екстрадиран в непозната страна ", акцентира Кучерена.

По думите на юриста брачната половинка на Сноудън също ще получи съветско поданство. В момента се събирали нужните документи, с цел да кандидатства за поданство, като евентуално това няма да отнеме доста време.

В края на септември президентът Владимир Путин подписа декрет " За приемане и отвод от съветско поданство ", с който Сноудън получи съветско поданство.

Припомняме, че през 2013 година някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ популяризира в медиите данни за стратегиите за наблюдаване на американските разследващи служби по света. Публикацията провокира необятен отзив. В родината си той е упрекнат задочно в шпионаж и кражба на държавна благосъстоятелност. Сноудън първо избяга от Съединени американски щати в Хонконг, а по-късно в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР