Бившият служебен вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов

...
Бившият служебен вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Асен Василев излъга гражданите на Пловдив

Бившият длъжностен вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов употребява обществената мрежа, с цел да разяснява изявление на Асен Василев, касаещо развиването на Пловдив. Ето какво написа господин Пеканов:

В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до 2026.

Ясно е, че по време на избори се лъже доста, само че тази нелепост ми идва допълнително. Миналата неделя Асен Василев е застанал пред жителите на Пловдив на Римския стадион и им споделил, че той е вкарал план за метро в Пловдив (градска железница) до летището в Плана за възобновяване (съответно би трябвало да се извърши до лятото на 2026). Разговорът е качен и в страницата на партията.

Такъв план в българския План за възобновяване и резистентност (който беше направен през 2021 и утвърден през 2022) няма – не съществува. Чувал съм за такива хрумвания от други хора, може и да са положителни, само че постоянно са били единствено теоретични. Няма подобен план, няма такова финансиране. Асен Василев демонстрира една красива визуализация на 30-секундно клипче и дава обещание, че въз основата на това клипче следващата година може да стартира строителството (а очевидно и да привърши малко по-късно, тъй като плановете по ПВУ са до лятото на 2026).

Какъв е смисълът от тази неистина? Какво носи? Колко гласове носи? Как след това да убедим хората, че не всички са маскари? Защото хората, излъгани от тези лъскави клипчета, ще повярват и ще чакат нещо да се направи. Как да ги убедим по-късно, че Европа в действителност прави смислени неща за нас? Е, по-късно несъмнено постоянно може да кажем, че някой различен е отговорен, само че да не се чудим за какво има ниска изборна интензивност, песимизъм, анти-европейски настроения и други.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР