Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев е сред свидетелите, допуснати

...
Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев е сред свидетелите, допуснати
Коментари Харесай

Служебен министър става свидетел по делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев е измежду очевидците, позволени по делото, което ГЕРБ водят против Бойко Рашков, заяви. Рашков, който сега е народен представител от ПП-ДБ, има две цивилен каузи в Софийския градски съд поради изявления, които е направил като вътрешен министър по адрес на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му. Рашков е съден както от ГЕРБ, по този начин и от Борисов.

ГЕРБ го съдят за 100 000 лева поради изказванията му като министър за парите от автомагистрала " Хемус " - че " сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала " Хемус ", са се насочвали към ГЕРБ ".

През април 2022 година Демерджиев отхвърли да е заместник-министър на Министерство на вътрешните работи, до момента в който Рашков беше отпред на министерството.

Освен Демерджиев, като очевидци по това дело са позволени и някогашният началник на " Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев, някогашният районен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ Николай Нанков и някогашният ръководител на Сметната палата Цветан Цветков.

Още предходната година показания пък дадоха депутатите Делян Добрев и Костадин Ангелов. Те трябваше да убедят съда какъв брой имиджът на ГЕРБ е потърпевш от думите на Рашков. Делян Добрев изясни в съда, че е имало последствия за престижа на партията, тъй като за разлика от други офанзиви, тази била невиждана - идвала от настоящ министър. Хората не я възприемали като подправен сигнал, тъй като се очаквало министърът да не приказва злословия, а обстоятелства. Според Добрев ГЕРБ продължава да страда от думите на Рашков, който, също така, всеки пък като вземел думата, непрестанно говорел за проценти, чували с пари и " Хемус ".

Костадин Ангелов пък описа и персоналните си прекарвания. Като отишъл на среща с гласоподавателите си от Велико Търново, те почнали да викат против него гневни, гневни, разколебани в доверието си, да питат къде са милионите, по тази причина ли автомагистралата не е направена до града им. Хората даже подарили сак на Ангелов и му заръчали да им го изпълни с милиони, като върви в Свищов, с цел да им го даде и да си оправят живота.

Следващото съвещание по това дело е планувано за 17 май.

Колкото до делото за 27 000 лева, което Борисов води против Рашков, то беше спряно по искане на двамата.

В 6-месечния период след прекъсването обаче Борисов е подал искане за обновяване. Все още обаче процесът не е плануван. Причината е, че преди прекъсването Рашков е изискал делото да се трансферира в Софийския областен съд. Мотивът му е, че е съден за няколко обособени изявления, за които би трябвало да се търсят обособени компенсации. Така исковете са за под 25 000 лева, което ги прави подсъдни на районно равнище. Софийският градски съд обаче е отказал, базирайки се на правосъдната процедура, че изявленията може да са няколко, само че вредите са общи. Сега Рашков апелира това определение и процесът ще се " отпуши ", когато по него се произнесе и Софийският апелативен съд. Той може или да прати делото на районно равнище, или да постанови, че то би трябвало да продължи в градския съд.

Борисов упорства да получи 27 000 лева, тъй като се е почувствал обиден, че говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала " Хемус ", Рашков сподели пред репортерите: " Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, и с този притежател на тази банка, Бойко Борисов е имал общи компании ". Борисов няколко пъти прикани Рашков да се извини за " клеветите си " и да каже коя е банката.

За разлика от делото против Рашков, което Борисов държи да води, водачът на ГЕРБ се отхвърли от желае си против ръководителя на Политическа партия Кирил Петков. В подмяна Петков също отдръпна тъжбата си против Борисов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР