Бившият шведски национал Хенрик Ларсон гостува на сина си, който

...
Бившият шведски национал Хенрик Ларсон гостува на сина си, който
Коментари Харесай

Хенрик Ларсон: Парите бяха важен фактор, но не само заради тях синът ми избра Спартак

Бившият шведски национал Хенрик Ларсон гостува на сина си, който от този сезон носи екипа на Спартак (Москва). Само преди няколко дни Джордан Ларсон се разписа на два пъти при успеха с 3:0 в дербито с Локомотив (Москва), а това беше и първи триумф на " червено-белите " под управлението на новия треньор Доменико Тедеско.

Ларсон-старши прегледа музея на Спартак и остана впечатлен. Той хареса доста и стадион " Откритие Арена ", откакто посети една от тренировките на тима. След това някогашният ас на Фейенорд, Селтик, Барселона и Манчестър Юнайтед отговори на въпросите на репортерите.  " Винаги е хубаво, когато побеждаваш директен съперник. Радвам се за Спартак и за двата гола на сина ми. Той игра добре. Футболистите, които влизат от пейката, би трябвало бързо да усетят ритъма на мача, с цел да оказват помощ на тима си. Джордан го направи и съм удовлетворен. Той знаеше, че дружно с майка му и сестра му ще бъдем на трибуните. Всеки състезател е благополучен, когато фамилията му е близо и го поддържа ", показа Хенрик Ларсон.

" Не е елементарно да отидеш в нова страна. В началото нямаш личен дом и живвеш в хотел, липсва ти уют. Джордан и приятелката му обаче неотдавна си откриха жилище, което доста харесват. Двамата харесват спокойствието и даже си доведоха кучето. Синът ми към този момент привикна с Москва и е влюбен в града ", продължи Ларсон.

" За прехвърлянето в Русия имаше два фактора. Тукашното състезание е едно от най-силните в Европа и непрекъснато прогресира. Другият значим фактор бяха парите. И те изиграха своята роля, само че не са единствената причина Джордан да избере Спартак. Аз виждам всички мачове на тима и ми прави усещане, че в Русия се игра интензивно, с доста единоборства. Това ще е от изгода на сина ми отсега нататък ", добави гордият татко.

Спартак е на 7-о място в класирането на РПЛ, а на следващия ден ще е хазаин на Ростов на Ивелин Попов в среща от 1/8-финалите за Купата на Русия.
Премиер Лига 14 кръг, неделя 27 октомври  Локомотив Москва 0:3краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР