Бившият шеф на Роснано Анатолий Чубайс подаде оставка като специален

...
Бившият шеф на Роснано Анатолий Чубайс подаде оставка като специален
Коментари Харесай

Чубайс подаде оставка като президентски специален представител и напусна Русия

Бившият началник на Роснано Анатолий Чубайс подаде оставка като специфичен представител на президента на Руската федерация за стабилно развиване. Това заяви американската организация Bloomberg.

В обявата си публицистите се базират на осведомен източник. Отбелязва се, че Анатолий Чубайс е напуснал Русия.

Информацията за оставката му се удостоверява от ТАСС.

Братът на Анатолий Чубайс, Игор, сподели в изявление за RBC, че не знае за решението на своя родственик.

Самият Анатолий Чубайс към момента не е коментирал информацията за оставката и напускането му.

Водещият Владимир Соловьов реагира на обстановката.

„ Това е някак неловко. Чубайс си потегли и даже не седна на пистата...”, написа той в канала си в Telegram. Своето мнение по този въпрос изрази и депутатът Михаил Делягин. Той допусна, че задачата на Чубайс може да бъде да докара Русия до банкрут, както беше през 1998 година

„ Сега той също докара страната до банкрут. Вярно е, че неизпълнението не беше оповестено от страната, то беше оповестено от Запада на страната. Но като цяло задачата е изпълнена, задачата е решена “, сподели Делягин в изявление за радиостанцията „ Москва говори”.
Сега, съгласно него, Чубайс " с чиста съвест " се прибрал - в една от страните на Запада.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че Чубайс е напуснал поста специфичен представител на президента на Русия за връзки с интернационалните организации за реализиране на задачите за стабилно развиване, като добави, че е направил това по лична воля.

В същото време Дмитрий Песков нито удостовери, нито отхвърли информацията, че Чубайс е напуснал Руската федерация, като означи, че това е персонален въпрос на Анатолий Чубайс.

Анатолий Чубайс пое поста специфичен представител на президента на Русия за връзките с интернационалните организации на 4 декември 2020 година Тогава той сподели: „ Това е знаково за страната и персонално за мен забавно “.

По-рано съветски медии оповестиха, че приходите на Чубайс по време на работата му в Роснано възлизат на 1 милиард рубли годишно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР