Бившият шеф на Роскосмос и куратор на руския военнопромишлен комплекс

...
Бившият шеф на Роскосмос и куратор на руския военнопромишлен комплекс
Коментари Харесай

Дмитрий Сармат Рогозин целият с екипировка и оръжие на НАТО

Бившият началник на " Роскосмос " и куратор на съветския военнопромишлен комплекс Дмитрий Рогозин, който от известно време е в Донбас с кодово име " Сармат " е напълно снабден с облекло и оръжие на НАТО, видяха съветските военни репортери в Telegram и показаха недоволството си от този " непатриотичен " факт.

Дрехите и боеприпасите му костват към един милион рубли (около 30 000 лева.).

Рогозин е облечен с австрийско яке Carinthia (преди мобилизацията то коствало към 80 000 рубли - близо 2 500 лева.) Бронежилетката е турска, създадена от BIKATEX.

В жилетката са затъкнати пълнители за немския автомат Heckler & Koch MP5 (Нео го употребява в престрелка в " Матрицата " ) и пълнители за американския FN SCAR-H, оръжието на рейнджърите. Цените на автоматите стартират от 350 000 рубли (около 10 700 лева.).

Рогозин, който постоянно пуска фотоси в персоналния си канал в Telegram, театралничи и с американска щурмова пушка AR-15 и револвер, сходен на Glock-18 (все отново има и фотография с автомат АК-74).

Дори обувките са словашки (Zephire, цена от 25 000 рубли или близо 770 лева.).

Военните репортери недоумяват за какво Рогозин не употребява съветския комплект бойна екипировка " Ратник ", който той похвали и изиска да бъде въведен в употреба още през 2013 година " Пушката и ножа няма да разясняваме ", пишат кореспондентите.

Все отново " Сармат " (в Донбас Рогозин преди този момент си бе избрал кодовото име " Космос ", само че не след дълго го промени) носи и нещо съветско - това е каската " Армоком ", чиято цена стартира от 120 000 рубли.

Преди да отиде в Донбас, през юли Рогозин бе освободен от поста началник на " Роскосмос " и тогава се появиха съмнения, че той ще бъде един от кураторите на Кремъл на ДНР, ЛНР и окупираните от Русия територии в Украйна.

 Рогозин: Виж още

Месец преди този момент, откакто Рогозин заплаши България с ракети " Сармат " по отношение на това, че България, Северна Македония и Черна гора затвориха небето си за самолета на съветския министър на външните работи Сергей Лавров, който трябваше да посети Сърбия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР