Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров

...
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров
Коментари Харесай

Бившият шеф на разузнаването бе поставен под домашен арест

Бившият началник на Националната разследваща работа (НРС) ген. Кирчо Киров е подложен под домакински арест с решение на Военно-апелативният съд, оповестиха в петък от прокуратурата.

Промяната на мярката му за неотклонение е направена по отношение на 15-годишната му ефикасна присъда, постановена на 22 януари по делото му за длъжностно заграбване на 5.1 млн. лв. от бюджета на Национална разузнавателна служба.

Както е известно, малко по-късно Киров бе наказан и на две години условно по обвиняването му за оповестяване на държавна загадка. Освен тез две санкции, през май 2016 година той получи 10 години затвор за източване на 5 млн. лв. от службата. Нито една от тези присъди обаче не е дефинитивна.

" Зная кои са поръчителите на дейностите против мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с съответни данни за това, което става. Депозирал съм ги на несъмнено място, тъй като се притеснявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство ", разгласи преди седмица Киров пред Нова телевизия без да конкретизира думите си.

Ексшефът на Национална разузнавателна служба посочи само, че ще даде въпросните документи на партньорските служби, български и непознати медии, само че едвам когато самият той реши, че това е належащо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР