Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван за

...
Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван за
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС и президентът на „Бистришките тигри“ са арестувани за бракониерство

Бившият началник на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан за бракониерство. Заедно с него са арестувани и президентът на футболния клуб " Бистришките тигри " Сергей Ташков, както и чиновник на ДАНС, също част от тима.

В момента тримата се намират във Второ РПУ в Благоевград, оповестиха източници от Министерство на вътрешните работи. Те са били арестувани във вторник вечер след сигнал за бракониери в ловно стопанство покрай Симитли.

Според първичната информация в колите, с които е пътувала ловната дружинка, са открити 4 пушки и убито прасе. Предстои да бъдат взети натривки от ръцете на арестуваните. На място е бил извикан следовател, защото единият от арестуваните е настоящ чиновник на ДАНС.

Георгиев се раздели с поста си преди няколко седмици след идване на власт на служебното държавно управление. Скандалът към него потегли, откакто вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че Георгиев е излязъл в отпуск и загатна, че по този начин се пробва да избегне уволняване. Самият той твърди, че е махнат от поста си поради работата на ДАНС против съветски шпиони у нас.

Другият задържан, Ташков, е президент на футболния клуб, в който преди години бе картотекиран някогашния министър председател Бойко Борисов. През предходната година бе оповестено, че " Витоша " - Бистрица разпуска мъжкия си тим и ще развива единствено детско-юношеската си школа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР