Бившият шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
Бившият шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Моллов се появи. В ефир. За да каже... нищо

Бившият началник на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) Пламен Моллов, който през вчерашния ден не се яви на съвещанието на антикорупционната комисия в Народното събрание поради изминал аудиозапис и изказвания от страна на настоящия шеф на БАБХ, че е правил опит да го подкупи, през днешния ден " изгря " в народен ефир - по Българска национална телевизия. За да разгласи, че... нищо не може да каже.

Моллов взе участие в предаването " Още от деня ", като диалогът бе на процедура непосилен. Водещата не можа да изкопчи съвсем никаква информация, защото Моллов се базира на досъдебното произвеждане, което бе формирано от прокуратурата. Следователно - не можел да опише нищо.

Както е известно, става въпрос за абсурда с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който се завихри, откакто страната реши да в профил частната компания, провеждаща фитосанитарния надзор и да изземе функционалностите й. Въпросната компания се свързва с небезизвестния предприемач Христофорос Аманатидис - Таки, който се загатва и в изтеклия аудиозапис. Зам.-министър бе подложен под защита, двама деппутати също се оплакаха, че са заплашвани, а шефът на БАБХ Христо Даскалов удостовери достоверността на записа - разпознава Пламен Моллов, който, по думите му му е предложил рушвет да не закача компанията на границата.

" Аз не съм се крил ", разгласи през днешния ден някогашният началник на организацията. Имал бил персонални аргументи да не се яви през вчерашния ден в Народното събрание, като през днешния ден обяснил това на ръководителя на комисията и от понеделник нататък бил разполагаем. Не можа обаче да уточни и пред депутатите ли ще се позове на следствената загадка. Но от думите му се разбра - по-скоро да.

" Професионалният диалог си мисля, че ще е по-удачен, само че в комисията по земеделие, тъй като там са експертите ", предложи се за диалог по въпросите на храните Моллов.

Все отново удостовери. Имал е среща с Даскалов. Но тя, по думите му, била тъй като желал да му предложи образование на чиновниците на БАБХ. Говорили били за необятен кръг от професионални тематики. Даскалов пък му се оплакал какъв брой бил претрупан, а Моллов отвърнал, четова го чакало оттук нататък - работата била виновна? Разговор за компанията на границата обаче нямало, твърди той.

- Предложихте ли рушвет на Христо Даскалов? - попита непосредствено водещата. На което Моллов отвърна, че желал всичко да показа, само че към този момент имало досъдебно произвеждане.

Бе запитан и за Таки, упоменат в записа.

- Не знам какво би трябвало да ви отговоря...

- А записът слушахте ли го?

- Не съм го слушал целия..., продължи в този дух диалогът.

" Ако някой нещо твърди, това още не значи, че е истина ", сподели единствено ректорът на хранително-вкусовия университет.

Според него обаче държавността в никакъв случай не е изчезвала от границата, че да си я връща страната (както бе обявено). " Там контролът минава през митници, граничен надзор - инспекторът носи тестът на лабораторията, тя единствено ревизира.
Защо се бърза с разрушаването на един работещ модел? ", отбрани " модела " той.

Дали страната е на облага не можело да се каже още. Но Моллов не вярвал на числата по медиите (държавата твърди, че печели по 5000 лева на час откогато се е заела напълно с контрола, б.р.)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР