Бившият шампион на PRIDE в тежка категория, Фьодор Емеляненко, сензационно

...
Бившият шампион на PRIDE в тежка категория, Фьодор Емеляненко, сензационно
Коментари Харесай

Пенсионирана ММА легенда предизвика Майк Тайсън

Бившият първенец на PRIDE в тежка категория, Фьодор Емеляненко, сензационно провокира Майк Тайсън за кросоувър боксов конфликт, след отдръпването му от смесените бойни изкуства. Емеляненко участва в света на ММА повече от две десетилетия, като дебютира през май 2000 година и провокира Райън Бадер за международната купа в тежка категория на Bellator през февруари.

Руснакът не съумя в опита си, губейки с механически нокаут в първия рунд от Бадер. Това беше повторно от четири години насам, в който той губи по този начин и след това взе решението най-сетне да постави ръкавиците след дълга кариера.

В изявление с Ариел Хелуани за The MMA Hour, Емеляненко разгласи решението си и удостовери, че желае да се изправи против Майк Тайсън в показателен дуел, откакто видя триумфа на борбата сред Железния и Рой Джоунс Джуниър.

„ Приключих с ММА на 100%, няма да се върна към ММА. Искам да се опитвам в бокса “, съобщи Емеляненко. „ Майк Тайсън евентуално би бил забавна борба, той е огромно име, той е легенда. “

Емеляненко е отворен към концепцията да се бие в ъндеркартата на идния дуел на Тайсън Фюри с някогашния първенец на UFC, Франсис Нгану.

„ Би било ужасно, в случай че е допустимо, несъмнено бих го направил, ще бъда подготвен. “

Въпреки че концепцията е завладяваща, Майк Тайсън тренира Нгану за борбата му с Фюри и затова се чака да се концентрира върху подготовката на камерунеца, а не да се готви самичък за пердах. Фюри – Нгану ще се организира на 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия, като ъндеркартата към момента не е оповестена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР