Бившият селекционер на националния отбор на Германия по футбол Йоахим

...
Бившият селекционер на националния отбор на Германия по футбол Йоахим
Коментари Харесай

Льов: Някои клубове са изостанали в развитието си

Бившият селекционер на националния тим на Германия по футбол Йоахим Льов има вяра, че Байерн Мюнхен поема огромен риск с уволнението на изпълнителния шеф Оливер Кан и спортния началник на тима Хасан Салихамиджич, съобщи ДПА.

" От треньорската позиция аз не бих харесал това ", съобщи международният първенец от 2014 година пред телевизия " Билд ".

Байерн се раздели с Кан и Салихамиджич няколко дни преди решителния финален мач от Бундеслигата с Кьолн, а оповестиха решението си, незабавно откакто тимът завоюва следващата си 11-а купа в България.

Преди последния мач Борусия Дортмунд водеше с две точки в класирането, само че " жълто-черните " направиха единствено тъждество с Майнц 2:2, до момента в който Байерн победи Кьолн с 2:1. Льов е " обезпокоен " от развиването на някои клубове от Бундеслигата и подлага на критика многото треньорски смени през сезона.

" Играчите и тимовете не могат да се развият по този метод. Някои клубове са изостанали в развиването си ", счита експертът.

Като положителни образци той уточни Унион Берлин и Фрайбург. Унион Берлин се управлява от Урс Фишер от 2018, а Кристиан Щрайх е отпред на Фрайбург от 2012.

Льов разгласи още, че не се е пенсионирал и желае да се върне във футбола, откакто напусна отбора на Германия през 2021 година след 16 години работа за националния тим. Той към този момент е имал предложения, само че ще одобри саво тази, която е " уверен, че ще му пасне и може да направи разликата ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР