Бившият селекционер на България Георги Дерменджиев говори пред колегите от

...
Бившият селекционер на България Георги Дерменджиев говори пред колегите от
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: Който мисли, че ще с такъв състав ще направим някакъв пробив, грешно мисли

Бившият селекционер на България Георги Дерменджиев приказва пред сътрудниците от dsport след първите два мача на " лъвовете " от евроквалификациите, в които момчетата на Младен Кръстаич записаха две загуби - 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария.

" Двата мача ги загубихме, тъй като Черна гора и Унгария са по-класни тимове. Като характерности имат по-добри футболисти. Това нощес беше извънредно друг мач от този, който аз водих против Унгария - първо съставите са други, този път, който пое БФС с подмладяването най-вероятно ще има триумф, само че той ще бъде след време и ние сме длъжни да изтърпим  тези загуби. Който мисли, че ще с подобен състав ще създадем някакъв пробив, неверно мисли ", стартира Дерменджиев.
 Весела Лечева се срещна с Димитър Бербатов
Весела Лечева се срещна с Димитър Бербатов

Димитър Бербатов срещна Весела Лечева с концепциите и тактиката на своя екип за развиването на българския футбол.

" Те футболистите виждат каква е разликата сред тях и съперника и по тази причина го споделят. Те усещат и усещат тази разлика. Трябва да мине време да придобият рутина и опит, с цел да може евнтуално да се изравни тази класа, в случай че въобще може да се изравни. Проблемите не са от в този момент, а от много време. За мен проблемите идват от недобрата работа на школите това е показателно. Ние де факто ги нямаме играчите - подрастващото потомство. Дали е в школите, или от децата, които упражняват, аз не мога да кажа. "

" Вижда се какъв брой играчи имаме ние във водещите тимове, които са българи. Има огромно обвиняване, че играели чужденци, които пречели да се развият българските играчи, само че за мен не е тъкмо по този начин. Някои от тимовете желаят да се показват на интернационално равнище и българските играчи, които са по-млади не демонстрират тази класа и естествено тимът не може да се класира, по тази причина толкоз чужденци имаме. Не че не се работи в школите, работи се и желаят да се изкарат играчи, само че очевидно има нещо, което пречи.
 Мадански: Още 1-2 такива мача на Кръстаич и да отива да си вари крушовата ракия
Мадански: Още 1-2 такива мача на Кръстаич и да отива да си вари крушовата ракия

" Това са следващите квалификации, които за нас приключиха, преди да са почнали "

Не че нямаме млади играчи - ето в този момент има футболисти, които най-вероятно ще имат опцията да се доразвият, само че има един различен факт, че тези млади момчета в този момент, когато са виновни към този момент мачовете, тежестта върху тях е доста огромна. Надявам се, че тимът ще вземе някоя победа, с цел да може да се върне самочувствието на тези играчи. Ние не би трябвало да ги хокаме, съдим и оплюваме, тъй като те са си наши момчета. Това сега е производството на български футболисти и ние би трябвало доста действително да гледаме на това нещо. Докъде са техните благоприятни условия, то в мачовете се вижда до каква степен са ", продължи Дерменджиев.

" Ако има произвеждане на български играчи, които да бъдат равностойни кой ще тръгне да търси чужденци, които да подвигат класата. Един тим, с цел да вкарва или да се брани зависи от целия тим. Вярно е, че има състезател, който е голмайстор и не е в националния тим, това е виждане на самия селекционер. Постройката на играта също е виждане на треньора, играчите също би трябвало да дават отговор на тази сграда. Трябва да се направи най-хубавата сплав сред играчите, с цел да не се позволяват голове и да може да се вкарват.
 Футбол през спешния излаз
Футбол през спешния излаз

Вече е ясно - Евро 2024 ще затвори един 20-годишен цикъл на неуспех

Видяхте в контролите, които играхме, постигнахме победи, което дава самочувствие. Много е комплицирано, не е по този начин елементарно - просто да го разясняваме и да хейтим. Трябва действително да преценяме опциите сега какви са. Дай Боже тези, които играят навънка да се развият, тези в България също. В националния тим би трябвало да играят най-хубавите и тези, които са титуляри в последна сметка ", приключи експертът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР