Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на Майкъл Флин заради лъжа за контактите му с Русия


Бившият консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Флин, беше публично упрекнат в неистина по отношение на следствието на контактите му с Русия. Така той става най-високопоставеният държавен чиновник, измамен под отговорност в границите на следствието за допустимо съглашение сред предизборната акция на Тръмп и Москва.

Според документи от окръжния съд на окръг Колумбия Флин е излъгал за своите диалози с някогашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк по въпроса с налагането на нови наказания на Москва от администрацията на тогавашния президент Барак Обама.

Очаква се Флин да се яви пред съда късно в петък, с цел да участва на чуване по обвиняването против него в даването на „ подправени, неистинен и подправени изказвания “ пред ФБР.

Според правосъдните документи на 24 януари 2017 година Флин „ предумишлено и осъзнато “ е направил лъжливи изказвания, че на 29 декември 2016 година не е изискал от съветското държавно управление да се откаже от ответни ограничения след въвеждането на нови наказания във връзка с Москва от администрацията на Обама.

Флин, който е пенсиониран боен, оглавявал Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати, стана консултант по националната сигурност на Тръмп, откакто публично пое президентския пост на 20 януари тази година. Той обаче беше заставен да напусне единствено три седмици по-късно поради обвинявания за негови връзки с Русия.

През март в. „ Уолстийт джърнъл ” писа, че до назначението си за президентски асистент Флин е сътрудничил на редица съветски компании и е получил от тях общо над 50 000 $. /ТАСС, Агенция Франс Прес, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР